Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2021

Οι εργαζόμενοι του «Θεαγένειου» καταγγέλλουν: Παντελώς ακατάλληλο για εμβολιαστικό κέντρο

«Μόλις και μετά βίας καταφέρνει να ανταποκριθεί στο έργο του, λόγω των τραγικών ελλείψεων σε προσωπικό»

Ακατάλληλος για εμβολιασμούς είναι ο χώρος στο Νοσοκομείο «Θεαγένειο» της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με καταγγελία των εργαζομένων, αλλά συνεχίζονται κανονικά, «χωρίς κανέναν σχεδιασμό από το υπουργείο Υγείας», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Η κατάσταση με τα εμβολιαστικά κέντρα χαρακτηρίζεται «αλαλούμ» από τον Σύλλογο Εργαζομένων στο Θεαγένειο, που σημειώνουν πως, ενώ ο σχεδιασμός του υπουργείου Υγείας ήταν να εξαιρεθούν τα ειδικά νοσοκομεία, το αντικαρκινικό νοσοκομείο ανακοινώθηκε ως εμβολιαστικό κέντρο για ηλικιωμένους και ιδιώτες γιατρούς! «Η δημιουργία εμβολιαστικού κέντρου στο νοσοκομείο μας, που μόλις μετά βίας καταφέρνει να ανταποκριθεί στο έργο του λόγω των τραγικών ελλείψεων σε προσωπικό, δημιουργεί περαιτέρω προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του και στους ασθενείς που νοσηλεύονται σε αυτό», αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση οι εργαζόμενοι στο «Θεαγένειο».

Παράλληλα, σημειώνουν ότι οι εμβολιασμοί διεξάγονται σε ακατάλληλο χώρο, ενώ ήδη υπάρχει συνωστισμός για τις ημερήσιες χημειοθεραπείες και ακτινοθεραπείες: «Οι εμβολισμοί στο νοσοκομείο μας διεξάγονται στον πλέον ακατάλληλο χώρο. Στον χώρο αναμονής δημιουργείται συνωστισμός, αφού εκεί προσέρχονται καθημερινά περίπου 200 ασθενείς, οι οποίοι θα υποβληθούν σε ημερήσια χημειοθεραπεία, πάνω από 100 που θα κάνουν ακτινοθεραπεία και ασθενείς που είναι σε βαριά κατάσταση (διακομιδές ΕΚΑΒ, φορεία, κ.τ.λ). Η συρροή πληθυσμού για τη διενέργεια εμβολιασμού και η πιθανότητα αύξησης της διασποράς στους ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς πρέπει με κάθε τρόπο να αποφευχθεί, καθώς αποτελούν πληθυσμό με αυξημένο κίνδυνο από τη νόσηση με Covid-19.

Κανένα δημόσιο νοσοκομείο

»Κανένα δημόσιο νοσοκομείο δεν πληροί τις προϋποθέσεις για την ασφαλή διενέργεια των εμβολιασμών για τον πληθυσμό, τους υγειονομικούς και τους ασθενείς. Δεν νοείται εμβολιαστικό κέντρο, όπου το προσωπικό του τη μία μέρα θα απασχολείται στο εμβολιαστικό κέντρο και την άλλη στο τμήμα όπου εργάζεται, αυξάνοντας την πιθανότητα διασποράς. Δεν νοείται κέντρο χωρίς αναγκαίους χώρους υποδοχής και αναμονής των εμβολιασθέντων, με τα περισσότερα νοσοκομεία να μην μπορούν να τους εξασφαλίσουν».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ