Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021

Έκαναν αίτηση για άδεια εκσκαφής χαμένου θησαυρού το 2017 και εγκρίθηκε το… 2020!

Οι επίδοξοι «Ιντιάνα Τζόουνς» αναζητούν χρυσές λίρες που φέρεται ότι έπεσαν από αεροσκάφος την περίοδο της Κατοχής

Χρυσές λίρες αναζητούν σε ένα χωράφι σε περιοχή του Δήμου Δέλτα, στη Θεσσαλονίκη, δύο επίδοξοι «Ιντιάνα Τζόουνς» που εξασφάλισαν άδεια προκειμένου να σκάψουν και να βρουν τον χαμένο θησαυρό!

Οι δύο άνδρες είχαν καταθέσει τον Ιούλιο του 2017 αίτημα στην Κτηματική Υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης για έρευνα και εκσκαφή, προκειμένου να βρουν τις χρυσές λίρες, οι οποίες, σύμφωνα με τα θρυλούμενα, φέρεται ότι έπεσαν από βρετανικό αεροσκάφος την περίοδο της Κατοχής. Το αίτημα στάλθηκε στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δέλτα, το οποίο ενέκρινε στις 22 Δεκεμβρίου 2020 τη χορήγηση άδειας. Όπως έγινε γνωστό, η απάντηση στους δύο άνδρες άργησε τρία χρόνια, αφού οι διαδικασίες «σκόνταψαν» στα διοικητικά όρια των δήμων της περιοχής και στις αλλαγές που επέφερε ο «Καλλικράτης».

«Έκαναν ένα αίτημα για να αναζητήσουν τον θησαυρό. Το δημοτικό συμβούλιο αποφάνθηκε ότι συναινεί. Από κει και πέρα, οι δύο κύριοι θα πρέπει να ακολουθήσουν όλη τη διαδικασία, δηλαδή αναφορικά με την Αστυνομία, με την Αρχαιολογία, με οικολογικές οργανώσεις, κ.λπ. Ο δήμος, από τη μεριά του, ναι μεν συναινεί -γιατί μπορούσε να πει “όχι, δεν συναινώ”- και, όταν θα αρχίσει η εκσκαφή, θα έχουμε έναν δυο υπαλλήλους για να επιτηρούν τις εργασίες», είπε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δέλτα, Βαγγέλης Χαλβατζής.

Στο παρελθόν αναζητούσαν το χρυσάφι Τούρκου πασά

Αξίζει να σημειωθεί πως το έργο των δύο «χρυσοθήρων» δεν είχε σταματήσει στην αίτηση για το σημείο αυτό, αφού πριν από χρόνια είχαν ζητήσει άδεια για ανασκαφή και στην περιοχή της Σίνδου, όπου σκόπευαν να αναζητήσουν το χρυσάφι ενός Τούρκου πασά. Ωστόσο, το αίτημα δεν εγκρίθηκε τότε και τα σχέδιά τους ματαιώθηκαν.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ