Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2021

Ξεγέλασε τις γιαγιάδες της Ψερίμου ο Μητσοτάκης! 

Έταζε γιατρούς αλλά το νησί παραμένει χωρίς ιατρική φροντίδα

Ήρθε, είδε, (υποσχέθηκε) και απήλθε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο ακριτικό νησί της Ψερίμου που μένει χωρίς γιατρό εν μέσω πανδημίας!

Πριν από τέσσερα χρόνια, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφτηκε προεκλογικά την Ψέριμο, φωτογραφήθηκε με τις γιαγιάδες του νησιού και εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ που είχε εγκαταλείψει το νησί στο έλεος του: «Η εγκατάλειψη ήταν τόσο προφανής, που ένιωσα σαν να γυρίζω πολλά χρόνια πίσω.  Ένας δρόμος όλος κι όλος, χωμάτινος.  Ένα ιατρείο χωρίς γιατρό. Ας ασχοληθεί η κυβέρνηση μ’ αυτά τα νησιά και τους ανθρώπους τους πριν γίνουν και αυτά ακατοίκητα» έλεγε τότε.

Βρέθηκα χθες στην Ψέριμο, δίπλα στους 35 μόνιμους κατοίκους της και στους φαντάρους μας που υπηρετούν εκεί. Η…

Posted by Kyriakos Mitsotakis on Friday, January 13, 2017

Η συνέχεια είναι γνωστή. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκλέχθηκε πρωθυπουργός με ψέμματα και υποσχέσεις. Σήμερα οι λιγοστοί κάτοικοι του νησιού παρά την πανδημία, μένουν αβοήθητοι και πρέπει να μεταβούν στην Κάλυμνο εάν χρειαστούν ιατρική φροντίδα.

Με επείγουσα επιστολή του, ο Ιατρικός Σύλλογος της Επαρχίας Καλύμνου κάνει έκκληση για στελέχωση του αγροτικού ιατρείου της Ψερίμου:

«Το 2017 είχατε επισκεφθεί την Ψέριμο, ένα ακριτικό νησί της Δωδεκανήσου απέναντι από τις μικρασιατικές ακτές, και θεωρούμε ότι έχετε πλήρη άποψη και γνώση των συνθηκών διαβίωσης των ακριτών νησιωτών αυτού του νησιού. Εδώ και πολλά χρόνια, ενώ υπάρχει αγροτικό ιατρείο, δεν υπάρχει αγροτικός γιατρός. Προχθές θρηνήσαμε και έναν άλλο συμπολίτη μας που καθυστερημένα ήρθε στην Κάλυμνο σε κωματώδη κατάσταση και κατέληξε στο Νοσοκομείο της Καλύμνου. Κάνουμε έκκληση σε εσάς ούτως ώστε να επιλύσετε το μείζον χρόνιο πρόβλημα με σκοπό να διατηρήσουμε και να αυξήσουμε τους Έλληνες ακρίτες στα νησιά του Αιγαίου μας».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ