Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021

Στο Σουρλίγκειο Ίδρυμα Καναλίων κλιμάκιο του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας μετά τα 33 κρούσματα κορωνοϊού

Ιδιαίτερα δύσκολη χαρακτηρίζεται η κατάσταση στο Σουρλίγκειο Ίδρυμα Καναλίων με τα δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού ηλικιωμένων και προσωπικού που εντοπίστηκαν χθες, στο πλαίσιο ελέγχου του ΕΟΔΥ.

Συγκεκριμένα, από τους συνολικά 51 ηλικιωμένους και υπαλλήλους, οι 33 είναι θετικοί στον κορωνοϊό (28 ηλικιωμένοι – πέντε εργαζόμενοι), εκ των οποίων οι 14 νοσηλεύονται στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου.

Κλιμάκιο του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας στο Γηροκομείο

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, νωρίτερα, στις 12:00 το μεσημέρι, κλιμάκιο του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, μετά από επικοινωνία που είχε με τον καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογία, Χρήστο Χατζηχριστοδούλου, πήγε στο Γηροκομείο, προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση και να ληφθεί μια απόφαση αναφορικά με την τύχη των άλλων 19 ατόμων που έχουν βρεθεί θετικοί.

Σκοπός είναι να βοηθήσουν ιδιώτες γιατροί, προκειμένου να παρακολουθούν στενά τους ασθενείς στον φυσικό τους χώρο και να μην χρειαστεί να μεταφερθούν και εκείνοι στο νοσοκομείο, αν δεν υπάρχει σημαντικός λόγος. Το Ίδρυμα έχει τεθεί σε καραντίνα και τηρούνται όλα τα μέτρα που προβλέπονται από τα ανάλογα πρωτόκολλα, που έχουν εκπονηθεί από τον ΕΟΔΥ.

Η διασπορά του ιού έχει θορυβήσει και το σεβασμιότατο Μητροπολίτη Δημητριάδος, Ιγνάτιο, ο οποίος έχει ζητήσει βοήθεια για τη διαχείριση του προβλήματος από τους αρμόδιους φορείς υγείας. Σημειώνουμε ότι το Σουρλίγκειο Ίδρυμα Καναλίων βρίσκεται υπό την εποπτεία της Μητρόπολης Δημητριάδος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ