Τρίτη, 9 Μαρτίου 2021

Ν. Παπαθανάσης: Ναι στην αποστολή sms χωρίς περιορισμό, όχι στην μετακίνηση από νομό σε νομό

«Δεν υπάρχει λοιπόν θέμα "κόφτη"»

Με τις συνεχείς εξελίξεις της πανδημίας του κορωνοϊού, η κυβέρνηση φαίνεται να μην προχωράει στο σχέδιο για «κόφτη» των SMS καθώς επίσης ενδέχεται να καταργηθεί το «χρονόμετρο» στις αγορές.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης Νίκου Παπαθανάση, η κυβέρνηση θα εστιάσει στο να τεθούν πιο αυστηρά μέτρα αλλά και στους ελεγκτικούς μηχανισμούς παντού, σημειώνοντας ότι «εκείνο που προέχει είναι να φοράμε τη μάσκα» ενώ τόνισε πως «θα πρέπει να δώσουμε περισσότερη προσοχή σε Σάββατα και Κυριακές».

Αναφορικά για τα τα σχέδια για «κόφτη» στα SMS και «χρονόμετρο» για τις αγορές, ο κ. Παπαθανάσης δήλωσε ότι «μελετάμε αρκετά θέματα για το πώς μπορεί να μπει ένας περιορισμός αλλά επειδή ο πληθυσμός δεν έχει έξυπνα τηλέφωνα θα μείνουμε προς το παρόν στην αποστολή sms χωρίς περιορισμό λόγω και των προσωπικών δεδομένων» και πρόσθεσε λέγοντας πως «υπάρχουν και άλλα εργαλεία αλλά δεν απευθύνονται στο σύνολο του πληθυσμού. Το ίδιο με τον κωδικό 2 για τα καταστήματα συμβαίνει και με το 6 για την άσκηση και γι’ αυτό απαιτείται προσωπική υπευθυνότητα. Ας σεβαστούμε όλοι μας αυτή τη λειτουργία της αγοράς και να περιορίσουμε την κινητικότητα».

Μετακίνηση από νομό σε νομό

Ερωτηθείς για το άνοιγμα των χιονοδρομικών, ο αναπληρωτής υπουργός Εμπορίου, απάντησε πως «δεν συζητείται το άνοιγμα των χιονοδρομικών αυτή τη στιγμή» καθώς επίσης «δεν υπάρχει στο τραπέζι να εξεταστεί το άνοιγμα της μετακίνησης από νομό σε νομό γιατί οι γιατροί περιμένουν το αποτέλεσμα των ανοιγμάτων που έγιναν και επειδή έχουμε από τη Δευτέρα γυμνάσια και λύκεια θα περιμένουν για να πάρουν τις αποφάσεις».

Ο κ. Παπαθανάσης εξήγησε τους λόγους που δεν τίθεται το θέμα «κόφτης» για τα SMS.

«Είχαμε μία επανεκκίνηση μετά από εβδομάδες, σαφώς το Σάββατο είχαμε μία κίνηση και την Κυριακή πιο ομαλά και τις υπόλοιπες μέρες με κάποιες ουρές, αλλά φυσιολογικά. Μειώσαμε την πυκνότητα του Μαΐου και μειώσαμε τη χωρητικότητα για να έχουμε διάρκεια. Να είμαστε προσεκτικοί και να μην καταχρόμαστε τη λειτουργία του αριθμού “2” . Λόγω των προσωπικών δεδομένων δεν επιτρέπεται να κρατούμε τα στοιχεία και το αρχείο της κίνησης. Δεν υπάρχει λοιπόν θέμα “κόφτη”».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ