Δώρισαν εξοπλισμό στο νοσοκομείο Έδεσσας, στη μνήμη φίλου τους που «έφυγε» από κορωνοϊό (video)

Αντί να πάρουν στεφάνια, αποφάσισαν να μαζέψουν χρήματα

Must Read

Ελπίδα για ζωή σε ασθενείς με κορωνοϊό έδωσαν οι στενοί φίλοι του αντιπροέδρου του Φιλοπρόοδου Πολιτιστικού Συλλόγου Έδεσσας (ΦΣΕ) «Μέγας Αλέξανδρος», Γιάννη Σταματίου, καθώς μετά τον θάνατό του από τον φονικό ιό αποφάσισαν να συγκεντρώσουν χρήματα, με τα οποία αγοράστηκε πολύτιμος εξοπλισμός που θα βοηθήσει το Νοσοκομείο Έδεσσας στη μάχη κατά της Covid-19.

«Με τον Γιάννη είχαμε μια κοινή διαδρομή από 12 χρόνων. Πήγαμε σχολείο μαζί, δουλέψαμε μαζί και δεθήκαμε περισσότερο μέσω του συλλόγου, ο οποίος υπάρχει εδώ και 30 χρόνια», λέει στην «Espresso» ο Γιάννης Χατζηπέγιου, ένας από τους αδελφικούς φίλους του εκλιπόντος. «Οι φίλοι του, εμείς που είχαμε ζήσει μαζί του εκδρομές, τραπέζια, γιορτές, που μεγαλώσαμε τα παιδιά μας μαζί, δεν μας ερχόταν να πάρουμε στεφάνια. Θεωρήσαμε ότι θα ήταν μια ανούσια κίνηση. Έτσι σκεφτήκαμε να μαζέψουμε χρήματα», αναφέρει ο κ. Χατζηπέγιου, εξηγώντας πώς προέκυψε η ιδέα της ενίσχυσης του νοσοκομείου.

Σε μόλις 10 ημέρες συγκεντρώθηκαν 9.000 ευρώ

Μια και η Έδεσσα είναι σχετικά μικρός τόπος, η συγκέντρωση των χρημάτων έγινε αρχικά από πόρτα σε πόρτα. Την εξέλιξη της προσπάθειας όμως δεν την περίμενε κανείς, καθώς με τη συνδρομή γνωστών και φίλων αλλά και αγνώστων, τοπικών συλλόγων και φορέων συγκεντρώθηκαν 9.000 ευρώ μέσα σε μόλις 10 ημέρες! Με αυτά αγοράστηκαν δύο μόνιτορ UMEC 10, ένα μηχάνημα High Flo Oxygen υψηλής ροής, ένα τροχήλατο παλμικό οξύμετρο ΜΕΘ, θερμόμετρα, οξύμετρα, πιεσόμετρα και στολές για το προσωπικό.

«Είπαμε ότι, αν μπορέσει ένας άνθρωπος να σωθεί, θα είναι μια ανακούφιση για την ψυχή του φίλου μας, για την ψυχή όλων των ανθρώπων που έφυγαν από τον ιό σε όλο τον κόσμο», τονίζει ο κ. Χατζηπέγιου. Oι στενοί φίλοι του Γιάννη Σταματίου, ανάμεσά τους και ο πρόεδρος του ΦΣΕ «Μέγας Αλέξανδρος», νόσησαν από τον ιό στις αρχές Νοεμβρίου. Μάλιστα, αν και ο κ. Χατζηπέγιου μπήκε πρώτος στο νοσοκομείο, πέρασε την ασθένεια σχετικά ελαφριά.

«Ο Γιάννης όμως, που νοσηλεύτηκε μία μέρα έπειτα από μένα, “χτυπήθηκε” πιο δυνατά, καθώς παρουσίασε αναπνευστικό πρόβλημα και έφυγε από τη ζωή στις 2 Δεκεμβρίου, σε ηλικία 65 ετών». Για τον κ. Χατζηπέγιου ο Γιάννης Σταματίου ήταν ένας άνθρωπος εργατικός, χαρισματικός, με κοφτερή σκέψη, λογική και ακατάβλητη ενεργητικότητα.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This