Δευτέρα 2/8/2021

Δώρισαν εξοπλισμό στο νοσοκομείο Έδεσσας, στη μνήμη φίλου τους που «έφυγε» από κορωνοϊό (video)

Αντί να πάρουν στεφάνια, αποφάσισαν να μαζέψουν χρήματα

Ελπίδα για ζωή σε ασθενείς με κορωνοϊό έδωσαν οι στενοί φίλοι του αντιπροέδρου του Φιλοπρόοδου Πολιτιστικού Συλλόγου Έδεσσας (ΦΣΕ) «Μέγας Αλέξανδρος», Γιάννη Σταματίου, καθώς μετά τον θάνατό του από τον φονικό ιό αποφάσισαν να συγκεντρώσουν χρήματα, με τα οποία αγοράστηκε πολύτιμος εξοπλισμός που θα βοηθήσει το Νοσοκομείο Έδεσσας στη μάχη κατά της Covid-19.

«Με τον Γιάννη είχαμε μια κοινή διαδρομή από 12 χρόνων. Πήγαμε σχολείο μαζί, δουλέψαμε μαζί και δεθήκαμε περισσότερο μέσω του συλλόγου, ο οποίος υπάρχει εδώ και 30 χρόνια», λέει στην «Espresso» ο Γιάννης Χατζηπέγιου, ένας από τους αδελφικούς φίλους του εκλιπόντος. «Οι φίλοι του, εμείς που είχαμε ζήσει μαζί του εκδρομές, τραπέζια, γιορτές, που μεγαλώσαμε τα παιδιά μας μαζί, δεν μας ερχόταν να πάρουμε στεφάνια. Θεωρήσαμε ότι θα ήταν μια ανούσια κίνηση. Έτσι σκεφτήκαμε να μαζέψουμε χρήματα», αναφέρει ο κ. Χατζηπέγιου, εξηγώντας πώς προέκυψε η ιδέα της ενίσχυσης του νοσοκομείου.

Σε μόλις 10 ημέρες συγκεντρώθηκαν 9.000 ευρώ

Μια και η Έδεσσα είναι σχετικά μικρός τόπος, η συγκέντρωση των χρημάτων έγινε αρχικά από πόρτα σε πόρτα. Την εξέλιξη της προσπάθειας όμως δεν την περίμενε κανείς, καθώς με τη συνδρομή γνωστών και φίλων αλλά και αγνώστων, τοπικών συλλόγων και φορέων συγκεντρώθηκαν 9.000 ευρώ μέσα σε μόλις 10 ημέρες! Με αυτά αγοράστηκαν δύο μόνιτορ UMEC 10, ένα μηχάνημα High Flo Oxygen υψηλής ροής, ένα τροχήλατο παλμικό οξύμετρο ΜΕΘ, θερμόμετρα, οξύμετρα, πιεσόμετρα και στολές για το προσωπικό.

«Είπαμε ότι, αν μπορέσει ένας άνθρωπος να σωθεί, θα είναι μια ανακούφιση για την ψυχή του φίλου μας, για την ψυχή όλων των ανθρώπων που έφυγαν από τον ιό σε όλο τον κόσμο», τονίζει ο κ. Χατζηπέγιου. Oι στενοί φίλοι του Γιάννη Σταματίου, ανάμεσά τους και ο πρόεδρος του ΦΣΕ «Μέγας Αλέξανδρος», νόσησαν από τον ιό στις αρχές Νοεμβρίου. Μάλιστα, αν και ο κ. Χατζηπέγιου μπήκε πρώτος στο νοσοκομείο, πέρασε την ασθένεια σχετικά ελαφριά.

«Ο Γιάννης όμως, που νοσηλεύτηκε μία μέρα έπειτα από μένα, “χτυπήθηκε” πιο δυνατά, καθώς παρουσίασε αναπνευστικό πρόβλημα και έφυγε από τη ζωή στις 2 Δεκεμβρίου, σε ηλικία 65 ετών». Για τον κ. Χατζηπέγιου ο Γιάννης Σταματίου ήταν ένας άνθρωπος εργατικός, χαρισματικός, με κοφτερή σκέψη, λογική και ακατάβλητη ενεργητικότητα.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ