Κυριακή 1/8/2021

Ο «θησαυρός» του μακαρίτη: Μάνα και γιος πέθαναν, αφήνοντας πίσω 380 θρησκευτικά αντικείμενα αγνώστου προέλευσης!

Οι Αρχές είχαν πληροφορίες ότι οι δυο τους κατείχαν παράνομα σπάνιες εικόνες

Ο θάνατος μιας γυναίκας και του γιου της που ζούσαν στο ίδιο σπίτι, στη Δράμα, οδήγησε στην αποκάλυψη ότι είχαν στην κατοχή τους έναν πραγματικό θησαυρό, που αποτελούνταν από… εκατοντάδες αντικείμενα θρησκευτικού περιεχομένου!

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, πρώτος έφυγε από τη ζωή ο γιος και πριν από λίγες μέρες απεβίωσε η μητέρα του. Οι αστυνομικοί του τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης είχαν πληροφορίες ότι οι δυο τους κατείχαν παράνομα σπάνιες εικόνες. Έτσι, με τη συνδρομή συναδέλφων τους της Ασφαλείας Δράμας μπήκαν στο σπίτι των θανόντων και, κατά την έρευνα που ακολούθησε, διαπίστωσαν ότι οι πληροφορίες τους ήταν σωστές.

Στα δωμάτια υπήρχε ένας μικρός «θησαυρός» που αποτελείτο από 380 θρησκευτικές εικόνες και διάφορα εκκλησιαστικά είδη. Μάλιστα, ύστερα από γνωμάτευση αρχαιολόγου, διαπιστώθηκε ότι μία τρίπτυχη εικόνα που χρονολογείται από το δεύτερο μισό του 18ου αιώνα εμπίπτει στις διατάξεις του νόμου για την προστασία των αρχαιοτήτων. Επίσης, στο σπίτι εντοπίστηκαν ένα Ευαγγέλιο, μία Σύνοψη, δύο σταυροί και άλλα θρησκευτικά αντικείμενα.

eikones drama
δύο από τις σπάνιες εικόνες που εντόπισαν οι Αρχές

Πήραν το μυστικό στον τάφο τους

Το μεγαλύτερο μέρος από τα κατασχεθέντα αποδόθηκε στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Δράμας για εξέταση και τελική αρχαιολογική και εμπορική εκτίμηση, ενώ για όλα τα αντικείμενα οι αστυνομικοί ερευνούν την προέλευσή τους. Πάντως, μητέρα και γιος πήραν το μυστικό τους στον τάφο και οι αστυνομικοί θα προσπαθήσουν να βρουν μέσω τρίτων προσώπων την άκρη για το πώς βρέθηκαν όλα αυτά τα αντικείμενα στην κατοχή τους και για ποιον σκοπό.

*κεντρική φωτό: αρχείο

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ