Παρασκευή 30/7/2021

Γώγος: Έχει παρθεί η απόφαση να μην ανοίξουν τα σχολεία εάν αυξηθούν αρκετά τα κρούσματα σε περιοχές της χώρας

Κυκλοφορία με «δακτύλιο» με βάση τον αριθμό ταυτότητας για την αποφυγή συνωστισμού

Ανησυχία και έντονο προβληματισμό στους επιστήμονες έχει προκαλέσει η αύξηση των κρουσμάτων τα τελευταία 24ωρα στην χώρα.

Τους προβληματισμούς του για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού εξέφρασε, μάλιστα, μιλώντας σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή ο καθηγητής Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος. Όπως είπε, υπάρχουν περιοχές της χώρας που επιδημιολογική εικόνα δείχνει να χειροτερεύει και μάλλον αυτή η πορεία θα συνεχιστεί.

σχολείο

Μέσα σε αυτές τις περιοχές είναι και η Αττική, με μεγαλύτερο προβληματισμό να υπάρχει για το κέντρο της Αθήνας, το Μενίδι και την Κηφισιά. Τόνισε ωστόσο πως μια αύξηση ήταν αναμενόμενη λόγω της κινητικότητας που προκλήθηκε από το άνοιγμα της αγοράς.

Ο κ. Γώγος τόνισε πως έχει παρθεί η απόφαση να μην ανοίξουν τα λύκεια και τα γυμνάσια εάν αυξηθούν αρκετά τα κρούσματα σε περιοχές της χώρας. Για αυτό και η επιτροπή των ειδικών θα συνεδριάσει σήμερα αμέσως μετά τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ.

Σχετικά με το ενδεχόμενο για άνοιγμα σε ορισμένες περιοχές και σε άλλες όχι, ο κ. Γώγος απάντησε πως αυτό μένει να αποφασιστεί. Ωστόσο αν για παράδειγμα  δεν ανοίξουν τα σχολεία της Αττικής, που έχουν σχεδόν τους μισούς μαθητές της χώρας, θα είναι μεγάλη η ανισομετρία στην πρόοδο των μαθημάτων σε σχέση με τα σχολεία που θα μείνουν ανοιχτά. Επομένως μια απόφαση για την Αττική θα συμπαρασύρει και την υπόλοιπη χώρα.

Καταστήματα και click away

Επίσης ο κ. Γώγος επανέλαβε αυτό που ακούγεται όλο και περισσότερο τις επόμενες ώρες, δηλαδή τη λειτουργία μόνο του click away στα καταστήματα. Υποστήριξε πως αυτό θα μειώσει την κινητικότητα και άρα πιθανότατα να φέρει αποτελέσματα. 

click away

Ο κ. Γώγος εξέφρασε και μια προσωπική σκέψη για…. κυκλοφορία με βάση τον αριθμό ταυτότητας του καθενός (μονά, ζυγά) για να μην υπάρχουν συνωστισμοί.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ