Εισαγγελική έρευνα ζητά η Ομοσπονδία Πάλης μετά τις καταγγελίες για κυκλώματα πορνείας!

Πρώην αρχιπροπονητής έκανε αποκαλύψεις για τον «νονό» που πάσαρε αθλητές σε σπόνσορες με αρρωστημένες σεξουαλικές ορέξεις

Must Read

Μετά τις δημόσιες καταγγελίες για την ύπαρξη κυκλωμάτων εκμετάλλευσης και πορνείας στην Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης, ο πρόεδρός της Στέργιος Λεωνάκης ζήτησε από τον εισαγγελέα να διατάξει κατεπείγουσα έρευνα, προκειμένου να ελεγχθούν όλες οι κατηγορίες και να αποδοθούν ευθύνες, εφόσον διαπιστωθούν αξιόποινες πράξεις.

Η κίνηση αυτή της ομοσπονδίας έρχεται μόλις λίγες ώρες μετά τις καταγγελίες «φωτιά» του πρώην αρχιπροπονητή της ομάδας πάλης του 2004 Γιώργου Πάχτα, ο οποίος σε συνέντευξή του έκανε λόγο για κατάδικους παράγοντες, αθλητές της ομοσπονδίας που είχαν βρεθεί ντοπαρισμένοι σε αγώνες, βιασμούς ανηλίκων και περιπτώσεις αθλητών τους οποίους ο «νονός» της ομοσπονδίας πάσαρε σε σπόνσορες οι οποίοι τους αγόραζαν εξοπλισμό και μαγιό, ζητώντας ως αντάλλαγμα να ικανοποιήσουν τις αρρωστημένες σεξουαλικές ορέξεις τους!

Ο κ. Πάχτας είχε αναφερθεί στην περίπτωση του 47χρονου προπονητή πάλης που, όπως αποκάλυψε η «Espresso», καταδικάστηκε σε 12ετή κάθειρξη για τον κατ’ επανάληψη βιασμό μιας 12χρονης αθλήτριάς του, λέγοντας ότι η ομοσπονδία γνώριζε τη δράση του.

«Η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης με ιδιαίτερο αίσθημα υπευθυνότητας και θέλοντας να βάλει ένα τέλος στην κατρακύλα που έχουν επιλέξει ορισμένοι να οδηγήσουν το άθλημα, ζήτησε σήμερα από τον εισαγγελέα κατεπείγουσα έρευνα για όλα όσα έχουν καταγγελθεί και προσάψει στην ομοσπονδία και τα μέλη της το τελευταίο διάστημα» αναφέρεται στην αρχή της ανακοίνωσης που εξέδωσε η ΕΛΟΠ, ενώ στη συνέχεια τονίζεται:

«Το Δ.Σ. της ομοσπονδίας δεν μπορούσε να μείνει αμέτοχο και χωρίς να πράξει αμέσως τα δέοντα κατόπιν των βαρύγδουπων καταγγελιών, όπως “εγκληματική οργάνωση” και άλλων εξωφρενικών “εκφράσεων” και γι’ αυτό το λόγο διά του προέδρου του ζήτησε από τον εισαγγελέα να ελεγχθούν εξονυχιστικά όλες οι καταγγελίες και κατηγορίες, ώστε σε περίπτωση που υπάρχουν αξιόποινες πράξεις να αποδοθούν άμεσα ευθύνες σε όλους τους ιθύνοντες. Παράλληλα, ζητήθηκε από τον εισαγγελέα σε περίπτωση που θεωρηθούν αβάσιμες και ανυπόστατες οι ως άνω “κατηγορίες” να ασκηθούν διώξεις σε όσους συκοφάντησαν τόσο την ΕΛΟΠ, τα όργανά της και τα μέλη της όσο και το ίδιο το άθλημα της πάλης».

πορνη οικος ανοχης

Οπως επισημαίνεται σε άλλο σημείο του κειμένου, η ομοσπονδία δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να αμαυρώσει την εικόνα της, υπό το πρίσμα προσωπικών συμφερόντων.

«Η ΕΛΟΠ αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι δεν είχε και δεν έχει σκοπό να κρύψει τίποτα “κάτω από το χαλί” κι ελπίζουμε με αυτή μας την κίνηση να γίνουμε παράδειγμα προς μίμηση και όλες οι ομοσπονδίες να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες ενώπιον της δικαιοσύνης» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This