ΓΓ Υπ. Παιδείας: «Περιμένουμε το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα, δεν έχει τεθεί άλλο θέμα. Αλλά…» (video)

Αν μια περιοχή είναι «κόκκινη» και για όσο παραμένει κόκκινη, τα Λύκεια δεν μπορούν να λειτουργήσουν

Must Read

Η γενική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αναστασία Γκίκα δήλωσε ότι όλα είναι έτοιμα και «περιμένουμε τη Δευτέρα για το άνοιγμα των σχολείων. Οτιδήποτε άλλο προφανώς είμαστε έτοιμοι να το αντιμετωπίσουμε, ωστόσο δεν έχει τεθεί τέτοιο θέμα στο υπουργείο. Σήμερα η σύσκεψη των επιδημιολόγων δεν αφορά τα σχολεία, αλλά τις κόκκινες περιοχές».

Η κ.Γκίκα διευκρίνισε ωστόσο, πως αν μια περιοχή είναι «κόκκινη» και για όσο παραμένει κόκκινη, τα Λύκεια δεν μπορούν να λειτουργήσουν, λόγω της μεγάλης κινητικότητας των παιδιών.

«Εμείς προετοιμαζόμαστε για άνοιγμα την 1η Φεβρουαρίου, έχουμε στείλει σειρά εγκυκλίων για υπενθύμιση των υγειονομικών μέτρων για ασφαλή λειτουργία Γυμνασίων και Λυκείων, όπως και για την πλατφόρμα όπου μπορούν εκπαιδευτικοί και μαθητές άνω των 16 να δηλώσουν επιθυμία για να επιβληθούν σε rapid τεστ», επεσήμανε η ΓΓ στην ΕΡΤ.

Και πρόσθεσε: «Σε εμάς δεν υπάρχει προβληματισμός, δεν έχει τεθεί θέμα στο υπουργείο, ωστόσο οι ειδικοί επαναλαμβάνουν ότι η παραμικρή χαλάρωση δημιουργεί προβλήματα, δεν εφησυχάζουμε, τα σχολεία είναι ο φυσικός χώρος των παιδιών».

Ο ειδικός γραμματέας της ΟΛΜΕ Ανδρέας Παπαδαντωνάκης από την άλλη, μετέφερε κλίμα ανασφάλειας και επιφυλακτικότητας από γονείς και εκπαιδευτικούς για το άνοιγμα της Δευτέρας (αν γίνει τελικά).

Σχολίασε ότι δεν έχουν αλλάξει ιδιαίτερα οι συνθήκες στα σχολεία σε σχέση με το πρώτο lockdown και επανέλαβε ότι «θα έπρεπε να υπάρξει ένας σχεδιασμός για τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This