Σάββατο 24/7/2021

Δ. Αυγέρη – Συνέχεια στις αποκαλύψεις: Βιαστική τροπολογία σβήνει το έγκλημα του ΕΟΔΥ με τα προσωπικά δεδομένα

«Σα να λέμε δηλαδή, πιάστηκε κάποιος να βιάζει και για να την γλιτώσει, όχι μόνο του καταργούν το έγκλημα του βιασμού, αλλά τού δίνουν και το δικαίωμα να βιάζει!»

Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη είχε αποκαλύψει γνωμοδότηση του Υπεύθυνου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (DPO) του υπ. Υγείας ότι ο ΕΟΔΥ συγκεντρώνει και επεξεργάζεται παράνομα τα ιατρικά προσωπικά δεδομένα του συνόλου των ασθενών που νόσησαν με COVID-19 σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας. Οι αποκαλύψεις της όμως έχουν και συνέχεια.

nb keimeno eggrafo avgeri1

Η ενέργεια του ΕΟΔΥ που θέτει ξεκάθαρα και με απόλυτη σαφήνεια ζήτημα νομιμότητας της πρακτικής που ακολουθείται και η οποία καθιστά εντελώς διάτρητο το Μητρώο Ασθενών, καλύπτεται από την Κυβέρνηση, όπως τονίζει πολύ χαρακτηριστικά η κ. Αυγέρη: «Η κυβέρνηση καταργεί το έγκλημα για να καλύψει το έγκλημα του ΕΟΔΥ με την παραβίαση των προσωπικών δεδομένων ασθενών COVID-19».

nb keimeno eggrafo avgeri2

Και συνεχίζει η Αν. Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτοντας την τροπολογία της τελευταίας στιγμής: «Αφού η κυβέρνηση δεν έβγαλε κιχ για το έγκλημα του ΕΟΔΥ να συλλέγει παράνομα προσωπικά δεδομένα ασθενών με Covid-19, ήρθε, νύχτα, με τροπολογία της τελευταίας στιγμής να σβήσει το εγκλημα.
Πώς; Με διάταξη με την οποία δίνει το δικαίωμα στον ΕΟΔΥ να εκμεταλλεύεται τα προσωπικά δεδομένα! Σα να λέμε δηλαδή, πιάστηκε κάποιος να βιάζει και για να την γλιτώσει, όχι μόνο του καταργούν το έγκλημα του βιασμού, αλλά τού δίνουν και το δικαίωμα να βιάζει!»

nb keimeno eggrafo avgeri3

nb keimeno eggrafo avgeri4

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ