Κυριακή 20/6/2021

Υφ. Παιδείας: «Ανοίγουν 1η Φεβρουαρίου Γυμνάσια και Λύκεια. Στις κόκκινες περιοχές με τηλεκπαίδευση τα Λύκεια»

Στις «κόκκινες» περιοχές η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας είναι να λειτουργήσουν τα Λύκεια με τηλεκπαίδευση

Στην ΕΡΤ μίλησε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, η οποία ανακοίνωσε το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων την 1η Φεβρουαρίου, εκτός από τις «κόκκινες» περιοχές, όπου τα Λύκεια θα συνεχίσουν με τηλεκπαίδευση. «Αν η Αττική μπει στο κόκκινο θα ακολουθηθεί το ίδιο και για την Αττική», είπε.

«Η απόφαση του Υπουργείου με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών είναι να λειτουργήσει η δευτεροβάθμια εκπαίδευση δια ζώσης. Στις κόκκινες περιοχές η απόφασή μας είναι να λειτουργήσουν τα Λύκεια με τηλεκπαίδευση», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Για την πλατφόρμα των τεστ, η κ.Μακρή τόνισε: «Στην πλατφόρμα των τεστ μπορούν να πάρουν μέρος οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές της Γ’ Λυκείου (παρουσία γονέα ή με γραπτή συγκατάθεση). Τα τεστ είναι προαιρετικά, αλλά το Υπουργείο ενθαρρύνει τη συχνή εξέταση».

Η υφυπουργός Παιδείας είπε ακόμα για τα δημοτικά σχολεία ότι έχει κλείσει το 0,3% των τμημάτων και των σχολικών μονάδων λόγω κορωνοϊού, ποσοστό που το χαρακτήρισε αμελητέο.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ