Πέμπτη 29/7/2021

Προτεραιότητα στον εμβολιασμό ζητούν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα και οι οδηγοί ταξί

Εργάζονται καθημερινά στην πρώτη γραμμή και κινδυνεύουν από τον φονικό ιό.

Τον άμεσο εμβολιασμό τους από τις αρμόδιες υγειονομικές Αρχές της χώρα μας ζητούν οι οδηγοί ταξί και οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, καθώς εργάζονται καθημερινά στην πρώτη γραμμή και κινδυνεύουν από τον φονικό ιό.

Μιλώντας χθες το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή ο πρόεδρος του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής Βασίλης Μαραγκάκης και οι εργαζόμενες στην καθαριότητα του Δήμου Αθηναίων Μαρία Δούλα και Βασιλική Χατζηκώστα τόνισαν τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται την περίοδο του κορωνοϊού και τον κίνδυνο που υφίστανται καθημερινά, καθώς εργάζονται στην πρώτη γραμμή. Σύμφωνα με τον κ. Χατζηκώστα, το συνδικάτο αυτοκινητιστών έχει ζητήσει από την Πολιτεία να δοθεί προτεραιότητα στον εμβολιασμό των εργαζομένων στα ταξί, καθώς, όπως είπε, το 80% του επιβατικού κοινού μεταφέρεται από και προς τα νοσοκομεία. «Είμαστε εκτεθειμένοι κάθε στιγμή» είπε χαρακτηριστικά. Υπενθυμίζεται ότι μέσα στο ταξί επιτρέπεται να επιβιβαστούν μέχρι δύο άτομα και οικογένεια με παιδιά.

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενες στην καθαριότητα υποστήριξαν πως ο ρόλος τους είναι πολύ σημαντικός, καθώς, εκτός από την καθαριότητα, αναλαμβάνουν και την απολύμανση της πόλης, σε νοσοκομεία, εξωτερικούς χώρους και γενικά όπου υπάρχει έντονος συνωστισμός.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ