Πελοπόννησος: Επιτέλους μπαίνει μπροστά το πολύπαθο έργο διαχείρισης απορριμμάτων

«Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου»!

Must Read

Σε φάση υλοποίησης εισέρχεται επιτέλους το πολύπαθο έργο διαχείρισης απορριμμάτων Πελοποννήσου. Η χρηματοδότηση εξασφαλίστηκε, οι συμβάσεις μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της αναδόχου εταιρίας Περιβαλλοντική Πελοποννήσου υπεγράφησαν την Παρασκευή και η κατασκευή του έργου Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ)
«Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου» αρχίζει άμεσα, με στόχο να τεθεί σε δοκιμαστική λειτουργία εντός του 2021 και να ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί όλα αυτά τα χρόνια στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι ότι διαθέτει μόλις έναν νόμιμο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων. Μάλιστα, η χώρα μας επιβαρύνεται με πρόστιμα ύψους 1.700.000 ευρώ ετησίως λόγω των 21 Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων που λειτουργούσαν στο παρελθόν.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων στη χώρα, που αναμένεται να μειώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και θα έχει πολλαπλά αναπτυξιακά και κοινωνικά οφέλη για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Το συνολικό ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε 135.000.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 62.500.000 ευρώ προέρχονται από επιδότηση του ΕΣΠΑ. Η σύμβαση προβλέπει την κατασκευή και τη λειτουργία τριών Μονάδων Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) και τριών Χώρων Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) σε Αρκαδία, Μεσσηνία και Λακωνία, καθώς και δύο Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) σε Κορινθία και Αργολίδα. Η δυναμικότητα διαχείρισης αποβλήτων είναι 200.000 τόνοι το έτος, εκ των οποίων οι 130.000 θα είναι σύμμεικτα και οι 70.000 οργανικά απόβλητα. Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλη Γραφάκο «σε δύο χρόνια θα έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε και μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι αυτή η περιφέρεια σε δύο χρόνια θα διαχειρίζεται τα απόβλητά της υποδειγματικά, με σύγχρονο τρόπο και υποδομές».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This