Κυριακή 25/7/2021

Super Puma εντόπισε τα συντρίμμια του αγνοούμενου αεροσκάφους στα Ιωάννινα

Αγωνία για την τύχη του Ιρακινού πιλότου

Στο σημείο το οποίο είχε υποδείξει λίγο νωρίτερα το πλήρωμα του Canadair εντοπίστηκαν, τελικά, τα συντρίμμια του εκπαιδευτικού αεροσκάφους που είχε εξαφανιστεί από τα ραντάρ την Κυριακή.

Πάνω από το σημείο πέταξε και το Super Puma, το οποίο και επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για το αγνοούμενο αεροσκάφος. Η περιοχή όπου εντοπίστηκε είναι κοντά στην Κρυόβρυση, στην πίσω πλευρά του όρους Μιτσικέλι στα Ιωάννινα και καλύπτεται από χιόνι.

Δείτε επίσης: Συνεχίζεται η έρευνα για το εκπαιδευτικό αεροσκάφος, δεν εντοπίστηκαν τελικά συντρίμμια

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ΑΠΕ, τα συντρίμμια του εκπαιδευτικού αεροσκάφους εντοπίστηκαν σε χαράδρα στην στην κορυφογραμμή του Μιτσικελίου, πάνω από το Καβαλάρι του Ανατολικού Ζαγορίου, αλλά και του Λιγγιάδες των Ιωαννίνων, στο σημείο, δηλαδή, που είχε υποδείξει λίγο νωρίτερα το πλήρωμα του Canadair που συμμετέχει στην έρευνα, το οποίο εντόπισε ένα ηλεκτρονικό σήμα το οποίο εξέπεμπε το αεροσκάφος. Αμέσως κινητοποιήθηκε το ελικόπτερο Super Puma που πέταξε στην περιοχή και επιβεβαίωσε την πληροφορία.

Η κινητοποίηση είναι άμεση, με δυνάμεις της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ, της Πολιτικής Προστασίας και του Στρατού να σπεύδουν στο σημείο.

Γιγαντιαία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης

Το αεροπλάνο της ιδιωτικής σχολής πιλότων με ένα 32χρονο Ιρακινό χειριστή, εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση την Κυριακή 31 Ιανουαρίου. Το τελευταίο στίγμα του ήταν στις 12:28, περίπου 7 μίλια Β.Α του αεροδρομίου Ιωαννίνων στην περιοχή του Ανατολικού Ζαγορίου. Αμέσως στήθηκε γιγαντιαία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στην περιοχή.

Επί 3 ημέρες, ΕΜΑΚ, Πυροσβεστική, Αστυνομία και εθελοντές από την περιοχή, μέσα σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες, με χαμηλή νέφωση και βροχή, πραγματοποιούσαν έρευνες χωρίς αποτέλεσμα.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ