Super Puma εντόπισε τα συντρίμμια του αγνοούμενου αεροσκάφους στα Ιωάννινα

Αγωνία για την τύχη του Ιρακινού πιλότου

Must Read

Στο σημείο το οποίο είχε υποδείξει λίγο νωρίτερα το πλήρωμα του Canadair εντοπίστηκαν, τελικά, τα συντρίμμια του εκπαιδευτικού αεροσκάφους που είχε εξαφανιστεί από τα ραντάρ την Κυριακή.

Πάνω από το σημείο πέταξε και το Super Puma, το οποίο και επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για το αγνοούμενο αεροσκάφος. Η περιοχή όπου εντοπίστηκε είναι κοντά στην Κρυόβρυση, στην πίσω πλευρά του όρους Μιτσικέλι στα Ιωάννινα και καλύπτεται από χιόνι.

Δείτε επίσης: Συνεχίζεται η έρευνα για το εκπαιδευτικό αεροσκάφος, δεν εντοπίστηκαν τελικά συντρίμμια

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ΑΠΕ, τα συντρίμμια του εκπαιδευτικού αεροσκάφους εντοπίστηκαν σε χαράδρα στην στην κορυφογραμμή του Μιτσικελίου, πάνω από το Καβαλάρι του Ανατολικού Ζαγορίου, αλλά και του Λιγγιάδες των Ιωαννίνων, στο σημείο, δηλαδή, που είχε υποδείξει λίγο νωρίτερα το πλήρωμα του Canadair που συμμετέχει στην έρευνα, το οποίο εντόπισε ένα ηλεκτρονικό σήμα το οποίο εξέπεμπε το αεροσκάφος. Αμέσως κινητοποιήθηκε το ελικόπτερο Super Puma που πέταξε στην περιοχή και επιβεβαίωσε την πληροφορία.

Η κινητοποίηση είναι άμεση, με δυνάμεις της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ, της Πολιτικής Προστασίας και του Στρατού να σπεύδουν στο σημείο.

Γιγαντιαία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης

Το αεροπλάνο της ιδιωτικής σχολής πιλότων με ένα 32χρονο Ιρακινό χειριστή, εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση την Κυριακή 31 Ιανουαρίου. Το τελευταίο στίγμα του ήταν στις 12:28, περίπου 7 μίλια Β.Α του αεροδρομίου Ιωαννίνων στην περιοχή του Ανατολικού Ζαγορίου. Αμέσως στήθηκε γιγαντιαία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στην περιοχή.

Επί 3 ημέρες, ΕΜΑΚ, Πυροσβεστική, Αστυνομία και εθελοντές από την περιοχή, μέσα σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες, με χαμηλή νέφωση και βροχή, πραγματοποιούσαν έρευνες χωρίς αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This