Τρίτη 3/8/2021

Οι κάτοικοι στο Μελισσοχώρι κάνουν περιπολίες για να προστατεύσουν τις περιουσίες τους

30 κάτοικοι ηλικίας από 27 ως 65 ετών

Oι κάτοικοι του Μελισσοχωρίου στη Θεσσαλονίκη αναγκάζονται να κάνουν περιπολίες για να αποτρέψουν τις εισβολές από επίδοξους «ποντικούς» που δεν διστάζουν να τρυπώσουν στα σπίτια τους ακόμα και μέρα μεσημέρι για να κάνουν διαρρήξεις ή και ληστείες! Οι ομάδες φύλαξης περιπολούν στην περιοχή με ένα αυτοκίνητο στο οποίο έχουν τοποθετήσει πράσινο φάρο!

Η ιδέα ανήκει στον πρόεδρο της κοινότητας Μελισσοχωρίου Αθανάσιο Μοσχόπουλο, ο οποίος θέλησε να κάνει τους συγχωριανούς του να νιώσουν ασφάλεια και να κοιμούνται πιο ήσυχοι τις νύχτες, καθώς τελευταία σημειώνεται έξαρση επιθέσεων στην περιοχή. Hδη έχουν γίνει δύο ληστείες και περισσότερες από 15 απόπειρες διαρρήξεων σε σπίτια, ενώ οι ντόπιοι έχουν τρομοκρατηθεί.

Hλικίας από 27 ως 65 ετών

Ο κοινοτάρχης θέσπισε την «ομάδα φύλαξης κοινότητας Μελισσοχωρίου», που αποτελείται από κατοίκους του χωριού. Μάλιστα ο ίδιος συμμετέχει ενεργά στις περιπολίες με σκοπό την αποτροπή διαρρήξεων και ληστειών. Οι πολίτες του Μελισσοχωρίου έχουν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για την επάνδρωση της ομάδας φύλαξης, καθώς περισσότεροι από 30 κάτοικοι ηλικίας από 27 ως 65 ετών συμμετέχουν στις περιπολίες του χωριού, κατόπιν συνεννόησης με τον κοινοτάρχη και αφού πρώτα συμπληρώσουν μια ειδική φόρμα βεβαίωσης για τη συγκεκριμένη δράση!

Οπως ξεκαθάρισε ο κ. Μοσχόπουλος, οι εποχούμενες περιπολίες δεν θα αντικαταστήσουν την αστυνομική Αρχή, αντιθέτως σε συνεννόηση με τις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. θα υπάρχει συνεργασία, με κοινό στόχο τη μείωση της εγκληματικότητας στην περιοχή. «Πλην του πράσινου φάρου που είναι τοποθετημένος πάνω στο όχημα, οι πολίτες δεν φέρουν όπλο ή άλλο μέσο καταστολής» εξήγησε ο κοινοτάρχης.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ