Θεσσαλονίκη: Ένα βήμα πριν το «κόκκινο» λόγω των αυξημένων κρουσμάτων – Αγωνία για το τι θα γίνει με τα λύκεια (video)

Στις κόκκινες περιοχές αναμένεται να μπει και η Αχαΐα

Must Read

«Ψήνεται» η απόφαση να μπει στο κόκκινο και η Θεσσαλονίκη, με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων να κρίνει σε αποψινή σύσκεψη τα μέτρα που αναμένεται να ληφθούν και να ανακοινωθούν την Παρασκευή από την κυβέρνηση

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το OPEN TV, η Θεσσαλονίκη μπαίνει στις κόκκινες περιοχές, εξαιτίας των αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, οι Αρχές, σε μια προσπάθεια να αποφύγουν την επιδημιολογική εικόνα που επικράτησε το φθινόπωρο, μετά την γιορτή του Αγίου Δημητρίου, είναι έτοιμες να πάρουν πιο αυστηρά μέτρα, μετά από σχετική εισήγηση των λοιμωξιολόγων.

Αυτό σημαίνει ότι, εκτός σοβαρού απροόπτου, τα Λύκεια θα ξανακλείσουν, με τους μαθητές να επιστρέφουν στα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης, ενώ θα επιστρέψει και το click away για αγορές από τα καταστήματα. Κι αυτό, παρά τις διαβεβαιώσεις που έδωσαν ο Νίκος Χαρδαλιάς και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από την συμπρωτεύουσα, το πρωί της Πέμπτης, ότι δεν προβλέπεται να επιβληθούν πιο σκληρά μέτρα.

Στο «κόκκινο» και η Αχαΐα

Εξάλλου, στη συνάντηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων που πραγματοποιείται μέσω τηλεδιάσκεψης, αναμένεται να αποφασιστεί, επίσης, ότι και η Αχαΐα θα μπει στις κόκκινες περιοχές, ενώ για την Αττική, που είναι ήδη κόκκινη, αναμένεται να αποφασιστούν τα επιπλέον, όπως φημολογείται, μέτρα, που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή.

Θυμίζουμε πως τα μέτρα που ισχύουν στις κόκκινες περιοχές είναι τα ακόλουθα:

  • Η απαγόρευση κυκλοφορίας στις κόκκινες περιοχές ισχύει από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί (στην Αττική, λόγω μητροπολιτικότητας, αυξημένου πληθυσμού και του δικτύου μαζικών μεταφορών, η απαγόρευση ισχύει -μέχρι στιγμής- από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί)
  • Λειτουργούν δια ζώσης μόνο τα Γυμνάσια (τα Λύκεια λειτουργούν με τηλε-εκπαίδευση)
  • Στους χώρους λατρείας, επιτρέπονται μέχρι 9 άτομα κατά την τέλεση λειτουργιών.
  • Η λειτουργία καταστημάτων γίνεται με την μέθοδο click away και ειδικά τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, καθώς και τα κομμωτήρια, τα καταστήματα περιποίησης και τα βιβλιοπωλεία λειτουργούν με τη διαδικασία του προκαθορισμένου ραντεβού (click in a shop)
  • Λειτουργία για τα κομμωτήρια μόνο με ραντεβού

Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This