Ν. Καπραβέλος: «Να κλείσουν τα σχολεία για να μην κλείσει η αγορά»

«Επιστημονική» άποψη...

Must Read

Την ξεκάθαρη προτίμησή του στην αγορά έναντι της εκπαίδευσης έδειξε ο Νίκος Καπραβέλος, Διευθυντής Β’ ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου», ο οποίος λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, ζήτησε να κλείσουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων, προειδοποιώντας για επιδημιολογική έκρηξη αν δεν γίνει κάτι τέτοιο.

«Τα σχολεία άνοιξαν, η κινητικότητα έχει υπεραυξηθεί και για να μη φτάσουμε να κλείσουμε την αγορά, όλα τα σχολεία μπορούν να κλείσουν άμεσα πριν φτάσουμε στην έκρηξη. Ήταν υψηλού ρίσκου η απόφαση να ανοίξουμε τα σχολεία, το είχα πει από τις 15 Ιανουαρίου», επεσήμανε, ερχόμενος σε αντίθεση με άλλους επιστήμονες που υποστηρίζουν ότι τα σχολεία δεν έχουν επηρεάσει την αύξηση των κρουσμάτων.

Και πρόσθεσε ότι παρόλα αυτά, ακόμα οι ΜΕΘ δεν πιέζονται: «Δεν υπάρχει άλλη λύση, δεν υπάρχουν πολλές επιλογές πριν φτάσουμε στην έκρηξη. Χρειάζεται αυστηροποίηση μέτρων, όχι έλεγχων. Σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Αθήνα πρέπει αυτή τη στιγμή να επανεξετάσουμε ζητήματα. Κρούσματα αρχίσαμε να βλέπουμε σε νεαρή ηλικία ευτυχώς που δεν έχουν βάρια συμπτωματολογία, ακόμα οι ΜΕΘ δεν πιέζονται».

Ο κ. Καπραβέλος προειδοποίησε ότι «υπάρχουν κρούσματα και στα παιδιά σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο στην Ελλάδα, δεν υπάρχει πια ο μύθος ότι τα παιδιά δεν νοσούν… Υπάρχει χαμηλή ανοσία, χαμηλή διαθεσιμότητα εμβολίων, δεν είμαστε οπλισμένοι».

Γ. Παυλάκης: «Φοβάμαι ότι η Αττική θα γίνει Θεσσαλονίκη»

Ο Γιώργος Παυλάκης, γιατρός – ερευνητής, θεωρεί πως «αυτή τη στιγμή από άποψη κρουσμάτων ανά εκατομμύριο η Αθήνα μετρά ακριβώς το ίδιο με τις 26 Οκτώβρη λίγο πριν ‘σκάσει’ η Θεσσαλονίκη. Τότε έπρεπε να γίνει αυστηρό κλείσιμο και την πλήρωσε η Θεσσαλονίκη».

Αναφερόμενος στο τρίτο κύμα, είπε: «Πορτογαλία και Ισραήλ παρόλο που έκαναν τριπλάσιες μετρήσεις κρουσμάτων καθημερινά από τη Ελλάδα και πάλι τους ξέφυγε το 3ο κύμα. Μπορεί να χτυπήσει απότομα το 3ο κύμα, η Αττική ιδιαιτέρα είναι υποψηφία γι’ αυτό. Ναι φοβάμαι ότι θα γίνει Θεσσαλονίκη».

Και πρόσθεσε ότι μπορούν να κλείσουν τα Γυμνάσια: «Αυξάνονται οι εισαγωγές και για νεότερους αυτό σημαίνει ότι επεκτείνεται η επιδημία πολύ περισσότερο. Το πρόβλημα είναι να μην ξεφύγει το τσουνάμι και να χτυπήσει όπως χτύπησε σε Πορτογαλία και Ισραήλ η Ελλάδα, η Αττική δεν αντέχει κάτι τέτοιο. Ιδίως το κλείσιμο γυμνασίων άνετα μπορεί να γίνει, τα παιδιά του γυμνασίου μπορούν να κάνουν τηλεκπαίδευση».

Κατάληξε επισημαίνοντας: «Η Ελλάδα έχει ανοίξει επικίνδυνα για το χειμώνα ίσως την ευνοεί ο καλός καιρός, αλλά αν συνεχίσει η επιδημία μπορεί να εκτιναχτεί. Η Ελλάδα τα έχει πάει πολύ καλά βρίσκεται στις καλύτερες χώρες και έχει προστατέψει τους πολίτες τους καλύτερα από άλλες χώρες όπως η Γαλλία, η Πορτογαλία κλπ μη βλέπουμε μόνο την καταστροφή».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This