Πέμπτη 29/7/2021

Δεν πρόλαβαν να ξανανοίξουν τα σχολεία και άρχισαν οι… μαθητικοί περίπατοι!

Στο 3ο ΓΕΛ Ηλιούπολης, λόγω γενικής συνέλευσης καθηγητών, οι μαθητές έμειναν ελεύθεροι από τις 11.30 το πρωί

Κι όμως, μέσα στην πανδημία και ενώ όλοι οι γιατροί «φωνάζουν» να προσέχουμε με το άνοιγμα των σχολείων, υπάρχουν καταγγελίες γονέων μαθητών ότι τα παιδιά τους πήγαν… εκδρομή, με απόφαση των καθηγητών!

Γονείς κυρίως μαθητών γυμνασίων και λυκείων από το 3ο ΓΕΛ Φιλύρου, τα γυμνάσια Νεοχωρούδας και Καλοχωρίου και από ένα λύκειο στις Σέρρες κατήγγειλαν πως «ακόμα δεν ξεκίνησαν τα σχολεία, και άρχισαν οι περίπατοι των παιδιών μας από τα σχολεία τους». Παράλληλα έγινε γνωστό ότι στο 3ο ΓΕΛ Ηλιούπολης, όπου την Πέμπτη έγινε γενική συνέλευση καθηγητών, αποφασίστηκε να αφήσουν τα παιδιά ελεύθερα, χωρίς μαθήματα, από τις 11.30 το πρωί.

Αθλητικές δραστηριότητες

Σε ερώτηση που έγινε προς τη διεύθυνση του 3ου ΓΕΛ Φιλύρου για το τι συνέβη, η απάντηση ήταν πως «έγιναν κάποιες αθλητικές δραστηριότητες, αφενός, για να χαλαρώσουν τα παιδιά από την τηλεκπαίδευση και το ότι είναι κλεισμένα στο σπίτι λόγω της καραντίνας και, αφετέρου, γιατί έπρεπε να γίνει αναπροσαρμογή του προγράμματος, επειδή λείπουν κάποιοι καθηγητές και με την ευκαιρία αυτή έγινε και συνέλευση των καθηγητών για να βγει καινούργιο πρόγραμμα». Αποτέλεσμα ήταν τα παιδιά να τα αφήσουν να φύγουν στις 12.00, «επειδή είχαν κουραστεί».

Από την πλευρά ,του ο προϊστάμενος της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης, τόνισε: «Τα τελευταία περιστατικά θα διερευνηθούν για να δούμε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πραγματοποιήθηκαν και, αν υπάρχουν, θα αποδοθούν ευθύνες».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ