Σάββατο 31/7/2021

Λογιστής «μαϊμού» ξάφρισε ανυποψίαστο άνδρα στα Φάρσαλα – Κατάφερε να αποσπάσει 7.500 ευρώ!

Το φυσάει και δεν κρυώνει ένας άνδρας από τα Φάρσαλα που έπεσε θύμα απατεώνων, με συνέπεια να δει να κάνουν «φτερά» από τον τραπεζικό λογαριασμό του 7.500 ευρώ.

Ο απατεώνας φαίνεται πως γνώριζε στοιχεία για τις οικονομικές συναλλαγές του θύματος. Πήρε τηλέφωνο τον άνδρα και του συστήθηκε ως λογιστής που δήθεν επρόκειτο να του επιστρέψει χρήματα, τα οποία -πράγματι- του χρωστούσε ένας γνωστός του.

Το θύμα δεν υποπτεύτηκε το παραμικρό όταν ο «λογιστής» τού ζήτησε τον αριθμό της τραπεζικής κάρτας, τάχα για να καταθέσει τα χρήματα που του χρωστούσε ο οφειλέτης, αλλά ούτε και όταν ζήτησε τους κωδικούς e-banking. Ετσι, ο απατεώνας κατάφερε να αποσπάσει 7.500 ευρώ από τον λογαριασμό του και έγινε καπνός.

Το θύμα, μόλις αντιλήφθηκε ότι ο λογαριασμός του είχε αδειάσει, ενημέρωσε το Αστυνομικό Τμήμα Φαρσάλων, όπου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αγνώστων για απάτη μέσω διαδικτύου. Παράλληλα, ζητήθηκε βοήθεια από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να εντοπιστεί ο κάτοχος του λογαριασμού στον οποίο μεταφέρθηκαν τα χρήματα.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ