Τετάρτη 28/7/2021

Μέγα μπάχαλο με το μειωμένο ωράριο στα πρατήρια υγρών καυσίμων της Αττικής

Σύμφωνα με το ΦΕΚ για πρώτη φορά εντάχθηκαν στην ίδια κατηγορία με τα... καταστήματα τροφίμων

Μόνο σύγχυση έφεραν οι ανακοινώσεις των νέων μέτρων και ωραρίων της αγοράς στη λειτουργία των πρατηρίων υγρών καυσίμων.

Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), υποστηρίζοντας ότι η αγορά δεν χρειάζεται να ξαναζήσει όσα έγιναν το περασμένο Σαββατοκύριακο. Σύμφωνα με την ΠΟΠΕΚ, από το απόγευμα της Παρασκευής περίμενε διευκρινίσεις, όταν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε από τηλεοράσεως περιορισμένο ωράριο λειτουργίας για τα δύο Σάββατα 6 και 13 Φεβρουαρίου, από τις 7 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα.

Οι ανακοινώσεις επέφεραν μόνο σύγχυση, καθώς καθυστερούσαν τόσο οι διευκρινίσεις (και ήταν αντιφατικές) όσο και το ίδιο το ΦΕΚ, το οποίο τελικά βγήκε στις 19.30, το βράδυ του Σαββάτου, ενώ λίγα λεπτά νωρίτερα «κύκλοι» της Πολιτικής Προστασίας προσπάθησαν να περιορίσουν τη ζημιά.

Εκτεθειμένοι σε κίνδυνο αυτόφωρου αδικήματος

Ο κλάδος των πρατηρίων υγρών καυσίμων για πολλές ώρες ήταν εκτεθειμένος σε κίνδυνο αυτόφωρου αδικήματος και προστίμων, με τους φορείς να ψάχνουν αξιόπιστες απαντήσεις σχετικά με το καθεστώς που θα ισχύσει για τις «κόκκινες» και τις «μητροπολιτικές» περιοχές. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισαν και τα φαρμακεία της Αττικής.

Κι όπως φάνηκε από το ΦΕΚ, για πρώτη φορά τα πρατήρια υγρών καυσίμων εντάχθηκαν στην κατηγορία των καταστημάτων τροφίμων και μετά τις αντιδράσεις προστέθηκε «ξύλινη» διόρθωση ότι «λειτουργούν με το ωράριο που ισχύει σύμφωνα με τις ειδικές κατά περίπτωση διατάξεις», λες και οι ενδιαφερόμενοι έχουν νομικές σπουδές.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ