Δευτέρα 2/8/2021

ΕΟΦ: Ανακαλούνται παρτίδες ενέσιμου φαρμακευτικού προϊόντος

Εντοπίστηκε αστοχία υλικού σε τεμάχια παρτίδων του προϊόντος ADRENALINE 1 mg/ml injection solution

Την ανάκληση των παρτίδων 2000913, 2000914 και 2000915, με ημερομηνία λήξης 11/2021, του φαρμακευτικού προϊόντος ADRENALINE 1 mg/ml injection solution αποφάσισε σήμερα, Τρίτη 09/02, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΕΟΦ, εντοπίστηκε αστοχία υλικού (βαθιά χαραγή στο λαιμό της φύσιγγας) σε τεμάχια παρτίδων του προϊόντος που διακινήθηκαν σε χώρα της ΕυρώπηςΗ απομάκρυνση των παραπάνω παρτίδων από την ελληνική αγορά αποφασίστηκε, παρά το γεγονός ότι δεν έχουν καταγραφεί ελαττωματικά τεμάχια σε αυτές, επειδή έχουν παραχθεί από την ίδια παρτίδα φύσιγγας με το εύρημα, σημειώνει, επίσης, ο ΕΟΦ.

Προσθέτει ότι η παρούσα απόφαση αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας, με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση, στην οποία προέβη η εταιρεία DEMO AE. Η ανακοίνωση καταλήγει με την επισήμανση πως η εταιρεία DEMO AE, ως Κάτοχος Άδειας Κυκλοφορίας του προϊόντος, οφείλει να υλοποιήσει την ανάκληση σε εύλογο χρονικό διάστημα και ότι τα παραστατικά της ανάκλησης πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ