Παρασκευή 6/8/2021

«Άδειασμα» από τον Γώγο για το lockdown! «Αν είχαμε κρεβάτια…» (video)

Δεν αποκλείει νέα παράταση των μέτρων

Ακόμα μια επιστημονική άποψη που «αδειάζει» τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την αναποτελεσματική τακτική του που ακολουθεί τους τελευταίους μήνες.

Ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος μέσα σε μια φράση, περιέγραψε το υποστελεχωμένο Εθνικό Σύστημα Υγείας, το οποίο η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν φρόντισε να στηρίξει όσο απαιτούνταν σε συνθήκες πανδημίας. Στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός, τόνισε ότι το ΕΣΥ δεν μπορεί να αντέξει το βάρος ενός σφοδρού τρίτου κύματος, γεγονός που φυσικά γνωρίζουν πολύ καλά, όχι μόνο οι ίδιοι αλλά και το υγειονομικό προσωπικό που δίνει μια καθημερινή μάχη εδώ και έναν χρόνο, ζητώντας παράλληλα περισσότερες προσλήψεις και κλίνες ΜΕΘ.

Από μεριάς του ο κ. Γώγος, υπογράμμισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι η επιδημιολογική πορεία της Αττικής «είναι πολύ ανησυχητική», όχι όμως σε τραγικά επίπεδα. Το πρόβλημα έγκειται στο ότι αυξάνονται οι νοσηλείες, κάτι που οδήγησε την κυβέρνηση να πάει σε νέο lockdown, προκειμένου να αποφύγει νέα συμφόρηση στα νοσοκομεία.

«Αν είχαμε μεγαλύτερη δυνατότητα για νοσηλεία»

«Αν είχαμε μεγαλύτερη δυνατότητα για νοσηλεία θα ήμασταν πιο χαλαροί» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χαράλαμπος Γώγος. «Η απόφαση ελήφθη γρήγορα καθώς παρατηρήθηκε γρήγορη αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία αλλά και της πληρότητας στις ΜΕΘ, καθώς από 55% πριν από λίγες ημέρες έφτασαν στο 63% και τώρα στο 72%. Προσπαθούμε να είμαστε μπροστά από τον ιό, ααλλά μερικές φορές μας υπερβαίνει η δυνατότητά του να διασπείρεται» πρόσθεσε ο κ. Γώγος.

Όσο για την αποτελεσματικότητα του lockdown, ο καθηγητής διευκρίνισε ότι τα πρώτα αποτελέσματα θα φανούν μετά από 2,5 εβδομάδες και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα υπάρξει νέα παράταση.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καήκαμε ρε…