Δευτέρα 21/6/2021

Α. Εξαδάκτυλος: «Νομίζω ότι η Θεσσαλονίκη από Δευτέρα θα έχει μία άλλη κατάσταση από αυτή σήμερα. Είναι αναγκαίο» (video)

«O βρετανικός ιός είναι θέμα χρόνου να κυριαρχήσει»

Όλα δείχνουν ότι η Θεσσαλονίκη θα μπει σε καθολικό lockdown, καθώς η εικόνα της είναι ανάλογη με εκείνη του Οκτωβρίου, ωστόσο η απόφαση αυτή θα ληφθεί την Παρασκευή από τα μέλη της Eπιτροπής Eπιδημιολογων.

Ο πρόεδρος του πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μιλώντας στο OPEN δήλωσε ότι «Νομίζω ότι η Θεσσαλονίκη από Δευτέρα θα έχει μία άλλη κατάσταση από αυτή σήμερα. Είναι αναγκαίο»

Αναφορικά με το σκληρό lockdown που έχει τεθεί στην Αττική δήλωσε πως «Θέλω να διαβεβαιώσω ότι το έγκαιρο της αποφάσεως (σ.σ.: για την Αττική), μας κάνει να προβλέπουμε μικρότερη χρονική διάρκεια της ταλαιπωρίας, και μικρότερο συνολικό κόστος και υγειονομικό και οικονομικό. Εκτιμώ ότι ο χρόνος που θα χρειαστεί τώρα, είναι πολύ μικρότερος απ’ αυτόν που θα χρειαζόταν αν πηγαίναμε σε lockdown μετά από δύο εβδομάδες»

«Οι μεταλλάξεις δημιουργούν νέο περιβάλλον. Στην πραγματικότητα ο βρετανικός ιός, γιατί αυτή είναι η μετάλλαξη που μεταδίδεται γρήγορα και που ανιχνεύουμε και αρκετούς συνανθρώπους, είναι θέμα χρόνου να κυριαρχήσει. Χρειάζεται να είμαστε ταχύτεροι στις αποφάσεις μας και πιο προληπτικοί, απλά οι χρόνοι αντίδρασης μειώνονται», επεσήμανε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ