Εισαγγελική έρευνα για δηλώσεις περί παράλυσης νοσηλεύτριας μετά το εμβόλιο (video)

Η έρευνα αφορά δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννακού στο Open.

Must Read

Προκαταρκτική εξέταση για την τέλεση του αδικήματος διασποράς ψευδών ειδήσεων διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών μετά τις δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννακού στον τηλεοπτικό σταθμό Open πως «νοσηλεύτρια η οποία αφού έκανε τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού παρέλυσαν τα κάτω άκρα της».

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου διέταξε την έρευνα για να διερευνηθεί εάν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας τέλεσε το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Η 42χρονη νοσηλεύτρια με το αυτοάνοσο νευρολογικό σύνδρομο Guillain-Barre, μετά τη δεύτερη δόση, εμφάνισε αρχικά υψηλό πυρετό και μυαλγίες και μετά συμπτώματα παράλυσης. Η γυναίκα νοσηλεύεται και παρακολουθείται από τον θεράποντα γιατρό της.

Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης επιβεβαίωσε την ύπαρξη του περιστατικού.

Όμως οι γιατροί δεν είναι σε θέση να πουν αν είναι παρενέργεια του εμβολίου ή όχι. Η νοσηλεύτρια έχει υποβληθεί σε αξονική, η οποία ήταν καθαρή κι εξετάζεται νευρολογικά για να διαπιστωθεί αν η αιτία του προβλήματος υγείας οφείλεται στο εμβόλιο.

Πριν ολοκληρωθεί η έρευνα των γιατρών παρενέβη η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, καθώς ο Μιχάλης Γιαννακός δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΟΡΕΝ, βέβαιος πως η παράλυση της γυναίκας αποτελεί παρενέργεια του εμβολίου, χωρίς να υπάρχει σχετική ανακοίνωση των γιατρών.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό, ο κ. Γιαννακός ανέφερε:

«Ήταν απολύτως καλά στην υγεία της, είναι σίγουρο ότι πρόκειται για παρενέργεια του εμβολίου, έχουν εμβολιαστεί 400.000 άνθρωποι και δεν είχαν πρόβλημα, αλλά λέμε ότι αυτή η συνάδελφος δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα. Έχω πλήρη συναίσθηση των λεγομένων μου. Το λένε και οι γιατροί εκεί, ότι είναι παρενέργεια του εμβολίου. Είναι μια στους 400.000, δεν λέει τίποτα απολύτως αυτό για τον εμβολιασμό, δεν λέμε τίποτα κακό για το εμβόλιο, αντιθέτως, αλλά η συνάδελφος είναι σε αναπηρικό καροτσάκι και δεν μπορεί να σηκωθεί κι έχει τρομοκρατηθεί».

«Έχουν παραλύσει τα κάτω άκρα της» είπε ο κύριος Γιαννάκος.

Και συμπλήρωσε:

«Έχει κάνει και τις δύο δόσεις εμβολίου, κι αμέσως μετά τη δεύτερη δόση ανέβασε πυρετό, είχε αφόρητους πόνους, ένιωσε παραλυσία και πήγε στο νοσοκομείο, όπως μου είπε ύστερα από επικοινωνία που είχα μαζί της».

Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

«Μετά τη δόση του δεύτερου εμβολίου, η συνάδελφός μου, όπως και πολλοί άλλοι συνάδελφοι, παρουσίασε πυρετό, μυαλγίες, όμως την χτύπησε ακόμα περισσότερο και υπέστη παράλυση κάτω άκρων. Της χορηγείται η κατάλληλη αγωγή. Είναι μάχιμη, δουλεύει 17 χρόνια στην πρώτη γραμμή, χωρίς κανένα υποκείμενο νόσημα. Είναι τρίτη-τέταρτη μέρα σήμερα» είπε η πρόεδρος εργαζομένων Νοσοκομείου Κέρκυρας Ν. Ιωάννου μιλώντας στην «Ώρα Ελλάδος».

«Η νοσηλεύτρια αυτή τη στιγμή δεν περπατά, παρακολουθείται από τον θεράποντα ιατρό, είναι μια σοβαρή παρενέργεια του εμβολίου και πρέπει η εταιρεία να το δει με τους αρμόδιους και να αναλάβει το οικονομικό κόστος», ανέφερε.

Ακούστε τις δηλώσεις που έκανες ο Μιχάλης Γιαννακός στην πρωινή εκπομπή του Open, προκαλώντας την εισαγγελική έρευνα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This