Τετάρτη 28/7/2021

Ανοιχτά τα ανθοπωλεία και σήμερα λόγω Αγίου Βαλεντίνου – Δείτε τα καταστήματα και πώς λειτουργούν

Ανοιχτά θα παραμείνουν τα ανθοπωλεία σήμερα, Κυριακή 14 Φεβρουαρίου, κατ’εξαίρεση λόγω της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου, με τους ανθοπώλες να εργάζονται με πυρετώδεις ρυθμούς, προκειμένου να φτιάξουν ελκυστικές συνθέσεις για όσους θέλουν να προσφέρουν λουλούδια στους αγαπημένους τους.

Είναι γνωστό, πως οι ιδιοκτήτες των ανθοπωλείων έχουν ήδη ολοκληρώσει τις παραγγελίες και τις εισαγωγές των λουλουδιών για την ημέρα των ερωτευμένων τουλάχιστον έναν μήνα πριν. Ως εκ τούτου, δόθηκε στα ανθοπωλεία η δυνατότητα να λειτουργήσουν μόνο για δύο ημέρες, το σαββατοκύριακο (13-14/02).

Πώς θα λειτουργήσουν

Προτεινόμενο ωράριο για τη λειτουργία τους είναι το 09:00 – 17:00, καθώς τα Σαββατοκύριακα η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά στις 18:00

Όποιος ή όποια επιθυμεί να αγοράσει λουλούδια, θα μπορεί να το κάνει μόνο και εφόσον έχει κλείσει ραντεβού με το ανθοπωλείο και θα μπορεί να τα παραλάβει είτε με τη μέθοδο του click away, είτε με εκείνη του click in shop με δεδομένο ότι τηρείται η αναλογία του 1 ατόμου ανά 25 τ.μ. Βασικότατη προϋπόθεση είναι ο καταναλωτής να έχει στείλει τον κωδικό «2» με sms στο 13033 ή να έχει συμπληρώσει το απαραίτητο έντυπο.

5242649

Ποιά καταστήματα είναι ανοιχτά σήμερα

Εκτός των ανθοπωλείων, ανοιχτά παραμένουν μόνο τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων, βενζινάδικα και τα φαρμακεία. Τα καταστήματα εστίασης λειτουργούν όπως και σε όλη την χώρα με την μέθοδο του take away και το delivery. Όσον αφορά το take away, υπενθυμίζεται ότι αυτό δεν αποτελεί αυτοτελή λόγο μετακίνησης.

Σήμερα, έχουν την δυνατότητα να λειτουργούν μόνο αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία, παντοπωλεία καθώς και τα σούπερ μάρκετ αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση ηλεκτρονικών παραγγελιών έως τις 5:30 μ.μ. Φαρμακεία και πρατήρια υγρών καυσίμων θα λειτουργούν με βάση το ισχύον καθεστώς. Επίσης τα περίπτερα μπορούν να λειτουργούν επί 24ωρο.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ