Παρασκευή, 16 Απρίλιος 2021

Σαρηγιάννης: Παράταση lockdown στην Αττική – Αυστηροποίηση των μέτρων στη Θεσσαλονίκη

«Καλό να υπάρξει παράταση στην Αττική για μία εβδομάδα ακόμη»!

Την έντονη ανησυχία τους εκφράζουν καθημερινά οι ειδικοί για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας, καθώς παρατηρείται αύξηση του ιικού φορτίου αλλά και των κρουσμάτων.

Παρόλο που το lockdown βρίσκεται ήδη σε ισχύ μέχρι και το τέλος του Φεβρουαρίου, ο καθηγητής αναλυτικής χημείας ΕΚΠΑ Νίκος Θωμαΐδης αλλά και ο καθηγητής γενετικής Μανώλης Δερμιτζάκης, εκτιμούν πως θα πρέπει να πάρει παράταση. 

Ο καθηγητής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης μιλώντας στον ΑΝΤ1 δήλωσε πως δεν φαίνεται να είναι αισιόδοξα τα πράγματα αφού «είμαστε στην αρχή του τρίτου κύματος, αλλά έχουμε φτάσει σε μία μικρή επιπέδωση στην Αττική, που σημαίνει ότι θα δούμε μία μικρή μείωση στα κρούσματα»

Ωστόσο βάσει των επιδημιολογικών στοιχείων «θα έχουμε αποκλιμάκωση που θα συνεχιστεί για το Μάρτιο και στα τέλη του Μαρτίου θα έχουμε νέα αύξηση».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο παράτασης του lockdown ο κ. Σαρηγιάννης εκτιμά πώς θα ήταν καλό να παραταθεί για ακόμη μία εβδομάδα προκειμένου «να φτάσουμε χαμηλότερα και να χειριστούμε καλύτερα την πανδημία».

Σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη ο καθηγητής υποστήριξε πως «βάσει μοντέλων θα χρειαστεί αυστηροποίηση των μέτρων».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ