Καμπανάκι στη Φθιώτιδα: 93 στους 94 θετικοί στη βρετανική μετάλλαξη

Συνολικά έως τώρα στη χώρα μας έχουν ανιχνευτεί 495 μεταλλαγμένα στελέχη από τον βρετανικό ιό.

Must Read

Καμπανάκι στις υγειονομικές Αρχές της Στερεάς Ελλάδας και της Φθιώτιδας χτυπά ο εντοπισμός κρουσμάτων της βρετανικής μετάλλαξης του κορωνοϊού. Σύμφωνα με τοπικά μέσα, σε 94 δείγματα που εξετάστηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης τα 93 ήταν θετικά στη βρετανική μετάλλαξη, ενώ ένα στη μετάλλαξη που προέρχεται από τη Νότια Αφρική. Αξίζει να αναφερθεί ότι μέχρι στιγμής δύο κρούσματα του βρετανικού στελέχους έχουν εντοπιστεί στη Φθιώτιδα, ένα στη Βοιωτία και ένα στην Εύβοια. Συνολικά έως τώρα στη χώρα μας έχουν ανιχνευτεί 495 μεταλλαγμένα στελέχη από τον βρετανικό ιό, τα 40 από τα οποία είναι εισαγόμενα, και επτά στελέχη από τον ιό της Νότιας Αφρικής.

Συναγερμός σήμανε το περασμένο Σάββατο στην Ορθοπεδική Κλινική του Βενιζέλειου Νοσοκομείου στο Ηράκλειο Κρήτης, καθώς μια ηλικιωμένη νοσηλευόμενη, η οποία μόλις είχε πάρει εξιτήριο, ήταν θετική στον ιό. Πηγές από τοπικά μέσα αναφέρουν ότι η γυναίκα, μόλις έφυγε, άρχισε να εμφανίζει κάποια συμπτώματα σε ήπια μορφή. Έτσι, επέστρεψε στην κλινική και βρέθηκε ότι ασθενεί με κορωνοϊό. Πολύ σύντομα εμφανίστηκε και δεύτερο κρούσμα, μετά τους ελέγχους που έγιναν σε όλους τους ασθενείς της κλινικής, στο προσωπικό και στις αποκλειστικές νοσοκόμες. Ο δεύτερος ασθενής μεταφέρθηκε σε κλινική Covid. Μετά την εμφάνιση των κρουσμάτων η διοίκηση της κλινικής θέλει να εφαρμόσει πιο αυστηρά μέτρα για την προστασία των νοσηλευομένων, όπως να απαγορεύονται οι συνοδοί των ασθενών στους θαλάμους.

Στην Καλαμάτα ένα κρούσμα του ιού βρέθηκε χθες, κατά τη διάρκεια των ελέγχων που έγιναν σε περισσότερα από 100 άτομα σε καταυλισμό Ρομά στην περιοχή της Αγίας Τριάδας. Μάλιστα, το νέο κρούσμα ανήκει στο στενό οικογενειακό περιβάλλον δύο προηγούμενων κρουσμάτων που είχαν εντοπιστεί στον ίδιο καταυλισμό. Ο ασθενής και η οικογένειά του έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Την ίδια στιγμή, μεγάλη είναι η αναστάτωση στη στρατιωτική κοινότητα στη Χίο, καθώς τουλάχιστον εννιά στρατιώτες που υπηρετούν σε συγκεκριμένη μονάδα βρέθηκαν θετικοί στον ιό. Το πρώτο κρούσμα ήταν ένας νεοσύλλεκτος, ο οποίος παρουσίασε συμπτώματα την περασμένη Παρασκευή. Σύμφωνα με πληροφορίες, την Κυριακή ελέγχθηκε με rapid test όλο το προσωπικό της μονάδας και τουλάχιστον οκτώ στρατιώτες που έμεναν στον ίδιο θάλαμο με τον νεοσύλλεκτο βρέθηκαν θετικοί και τέθηκαν αμέσως σε καραντίνα. Η Περιφέρεια, έπειτα από αίτημα της στρατιωτικής διοίκησης του νησιού, θα δώσει αρκετά rapid tests, ώστε να γίνουν έλεγχοι σε μονάδες όποτε χρειαστεί.

Τέλος, στον Βόλο, ύστερα από απόφαση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, αναστέλλεται η λειτουργία του τμήματος Β2 του 4ου ΓΕΛ Βόλου έως τις 24 Φεβρουαρίου λόγω κρούσματος κορωνοϊού.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This