Σάββατο, 10 Απρίλιος 2021

Δήμαρχος Ευόσμου – Κορδελιού: «Θα υπακούσουμε στις εντολές, αλλά θέλαμε ενημέρωση νωρίτερα»

Στην κατάσταση του Δήμου Ευόσμου-Κορδελιού που από σήμερα «κοκκινίζει» έκανε αναφορά ο Δήμαρχος της περιοχής, Κλεάνθης Μανδαλιανός.

Ο ίδιος χαρακτήρισε καλύτερη την επιδημιολογική εικόνα του Δήμου, ωστόσο εκρινε αναγκαίο τον περιορισμό της εξάπλωσης της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης, της οποίας μάλιστα είναι και τα δώδεκα κρούσματα που οδήγησαν στην απόφαση που ελήφθη.

Μόλις χθες, δήλωσε πως δεν περίμενε μία τέτοια απόφαση για την περιοχή, δεδομένου ότι η είκονα από τα rapid tests ήταν πολύ θετική και θα ήθελε να είχε καλύτερη ενημέρωση, προκειμένου να μην βρεθεί προ εκπλήξεως.

«Ο κόσμος είναι εξαντλημένος και πολύ εκνευρισμένος»

Αναφερόμενος στο lockdown, ο Δήμαρχος σημείωσε πως ο κόσμος είναι ήδη εξαντλημένος λόγω των μέτρων και της καραντίνας και ότι η εμπορική κίνηση πλέον εκμηδενίζεται. «Κάποια στιγμή πρέπει να γίνουν μεγάλες θυσίες που πρέπει να τις υποστούμε όλοι για να περιορίσουμε τον ιό. Δεν υπάρχει άλλη λύση, θα υπακούσουμε στις κεντρικές εντολές αλλά η μόνη ένστασή μας είναι ότι θα θέλαμε μία ενημέρωση νωρίτερα».

Όπως είπε ο κ. Μανδαλιανός, οι πολίτες είναι πολύ εκνευρισμένοι. «Δεν έχουμε άλλη επιλογή και απ’ ό,τι φαίνεται, τα κρούσματα είχαν ήπια νόσηση. Δεν έχει νόημα να αναφέρουμε που εντοπίστηκαν τα περισσότερα. Καταλαβαίνω την αναγκαιότητα των μέτρων. Είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε τις οδηγίες του κράτους, να μπει ο κόσμος σε ένα αυστηρό lockdown με όλες τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει σε μια ήδη εξασθενημένη αγορά και κοινωνία. Δεν μπορώ να μην πω και τον αντίκτυπο που έχει στην τοπική κοινωνία» κατέληξε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ