Παρασκευή, 9 Απρίλιος 2021

Σαρηγιάννης κατά Εξαδάκτυλου-Γεραπετρίτη: «Να μην ανοίξουμε την 1η Μαρτίου» (video)

Και μετά αναρωτιούνται γιατί έχει κουραστεί ο κόσμος...

Συνεχίζεται η… πολυφωνία επιστημόνων και κυβέρνησης, αυτή τη φορά για το ενδεχόμενο ανοίγματος κάποιων δραστηριοτήτων την 1η Μαρτίου. Ο καθηγητής περιβαλλοντικής μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, υποστήριξε ότι «τα στοιχεία μου δείχνουν ότι θα ήταν καλό να μην ανοίξουμε την 1η Μαρτίου».

Νωρίτερα, ωστόσο, ο ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν ορισμένες δραστηριότητες, ενώ ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης είχε δηλώσει πως είναι στόχος της κυβέρνησης να ανοίξουν οι δραστηριότητες την 1η Μαρτίου.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε μια σταθεροποίηση των κρουσμάτων στην Αττική, η οποία είναι λίγο πιο μεγάλη από αυτή που περιμένουμε. Δε θα μας οδηγήσει σε ικανοποιητικά καλό βαθμό αποσυμπίεσης μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου ούτε μέχρι τις 7-8 Μαρτίου… Άρα θεωρώ ότι πρέπει να υπάρξει τουλάχιστον μια εβδομάδα παραπάνω lockdown στην Αττική», επεσήμανε ο καθηγητής Σαρηγιαννης, ο οποίος προσδιόρισε το κάποιο άνοιγμα «κάπου στις 10 του Μάρτη. Ελπίζω να μη χρειαστεί να φτάσουμε στις 15 Μαρτίου».

«Τα μεταλλαγμένα κρούσματα δυσκόλεψαν την καμπύλη αποκλιμάκωσης της κατάστασης στην Αττική, για αυτό και θα πρέπει να παραταθεί για λίγο το lockdown, μέχρι να πέσουν λίγο ακόμα τα κρούσματα», κατέληξε ο κ.Σαρηγιάννης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ