Αισιόδοξος ο Βασιλακόπουλος προανήγγειλε άνοιγμα σχολείων και αγοράς (video)

Να δοθεί προτεραιότητα στα σχολεία λέει ο καθηγητής Πνευμονολογίας

Must Read

Συγκρίνοντας τα κρούσματα του Νοεμβρίου και το ποσοστό θνησιμότητας των προηγούμενων μηνών, ο καθηγητής Πνευμονολογίας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μίλησε για άρση των πρόσθετων περιοριστικών μέτρων.

«Έχουμε περίπου 1.500  κρούσματα τις τελευταίες ημέρες και 25 θανάτους. Με τα διπλάσια κρούσματα τον Νοέμβριο, δεν είχαμε διπλάσιους θανάτους, είχαμε 100 θανάτους. Άρα είμαστε καλύτερα. Έχει αρχίσει το εμβόλιο να καλύπτει τις ευπαθείς ομάδες, άρα οι 80+ ετών είναι αρκετά καλυμμένοι, δε νοσούν τόσο συχνά, δεν μπαίνουν τόσο συχνά στη μονάδα, δεν πεθαίνουν τόσο συχνά» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ισορροπία σε εισιτήρια και εξιτήρια

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής τόνισε ότι εάν το ΕΣΥ δεν πιεστεί παραπάνω τις επόμενες ημέρες, τότε θα βρισκόμαστε μια ανάσα «κοντά στο τέλος» των αυστηρών μέτρων: «Αύριο και μεθαύριο θα έχουμε μια πολύ αντικειμενική αποτύπωση για το πώς πάει η επιδημία, θα έχουμε αρχίσει να βλέπουμε και την όποια ευεργετική επίδραση της μειωμένης κινητικότητας από τη Μήδεια. Νομίζω ότι αν  φτάσουμε να έχουμε ένα καλό ποσοστό θετικότητας και το σύστημα δεν πιεστεί παραπάνω, καθώς έχουν ισορροπήσει κάπως τα εισιτήρια με τα εξιτήρια, οι μονάδες έχουν πιεστεί αλλά αντέχουν οριακά, υπάρχει ελπίδα να μπορέσουμε να ανοίξουμε κάτι. Αλλά και να πάει και μια εβδομάδα αργότερα, σίγουρα θα ανοίξουμε. Είμαστε κοντά στο τέλος» τόνισε.

Όσο για το ποια δραστηριότητα θα απελευθερωθεί πρώτη, ο καθηγητής έκανε λόγο για προτεραιότητα στην Παιδεία, όμως είναι άγνωστο μέχρι στιγμής τι θα εισηγηθεί η Επιτροπή των Λοιμωξιλόγων: «Όποιο και να ανοίξει πρώτο, να ανοίξει διπλά και τριπλά προσεκτικά. Για παράδειγμα, το λιανεμπόριο θα πρέπει να ανοίξει με απόλυτους κανόνες στα μέρη που υπάρχει πιθανότητα συνωστισμού, στις μεγάλες πόλεις δηλαδή, να υπάρχει εξ ορισμού click in shop, με ραντεβού. Στις μικρές πόλεις ή στα χωριά προφανώς και δε χρειάζεται κάτι τέτοιο, γιατί δεν μπορεί να γίνει σε μια κωμόπολη 2.500 κατοίκων συνωστισμός έξω από το μαγαζί που πουλάει ρούχα» απάντησε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This