Σκηνές χάους στο ΑΠΘ μετά την εισβολή ΜΑΤ στην πρυτανεία (video)

Η ΕΛ.ΑΣ. κλήθηκε να επέμβει, καθώς ο χώρος τελεί υπό κατάληψη από φοιτητές

Must Read

Έκρυθμη υπήρξε νωρίτερα σήμερα η κατάσταση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, καθώς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έκαναν έφοδο στο πανεπιστημιακό ίδρυμα, όπου τελεί υπό κατάληψη από φοιτητές που ζητούν να ανοίξουν τα πανεπιστήμια και να μην εφαρμοστεί ο νόμος Κεραμέως.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το voria.gr, η επέμβαση της Αστυνομίας έγινε μετά την ενημέρωση του εισαγγελέα από τον πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκου Παπαϊωάνου, για την κινητοποίηση των φοιτητών στο χώρο, το πρωί της Δευτέρας. Πραγματοποιήθηκαν δεκάδες προσαγωγές, ενώ ένταση επικράτησε μεταξύ φοιτητών και αστυνομικών, με τους μεν να πετούν μπογιές και αντικείμενα και τους δε να απαντούν με ρίψη χημικών.

Μάλιστα, την ώρα που αστυνομικοί προχωρούσαν σε προσαγωγές, κάποιοι φοιτητές προσπάθησαν να τους εμποδίσουν, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν και να χρειαστεί η επέμβαση μελών του ΕΚΑΒ, που βρέθηκαν στο σημείο, για την περίθαλψή τους. Επίσης, μια ομάδα φοιτητών που εμποδιζόταν να κινηθεί από φραγμό των ΜΑΤ, ξέφυγε, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει νέα ένταση.

Ένταση, εξάλλου, επικράτησε και μεταξύ αστυνομικών και καθηγητών, κατά τη διάρκεια της προσαγωγής ενός ατόμου που νωρίτερα είχε πέσει στο έδαφος από τη χρήση χημικών. Οι αρχές απώθησαν μερίδα φοιτητών εκτός του πανεπιστημιακού χώρου, πετώντας κρότου λάμψης και κάνοντας χρήση χημικών.

Ξανά υπό κατάληψη

Μετά από αρκετή ώρα έντασης και σπρωξιμάτων οι Αρχές αποχώρησαν, με τους φοιτητές να επανακαταλαμβάνουν την πρυτανεία του ΑΠΘ. Οι φοιτητές, πλέον, αναμένεται να κινηθούν προς το Αστυνομικό Μέγαρο επί της Μοναστηρίου για συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 17.00 το απόγευμα.

  • Δείτε πλάνα από την επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. στο ΑΠΘ και από τα επεισόδια:

*Πηγή φωτό, βίντεο: voria.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This