Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021

Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του «Αγλαΐα Κυριακού» 9χρονος, λόγω επιπλοκών του κορωνοϊού

Στον ίδιο χώρο βρίσκεται διασωληνωμένο και βρεφάκι μόλις 20 ημερών

Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» βρίσκεται ένας 9χρονος που νόσησε από Covid-19, η οποία του προκάλεσε μια πολυφλεγμονώδη αντίδραση.    

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 9χρονος παίρνει τετραπλή αγωγή για να υποστηριχθεί η καρδιά του, καθώς εμφάνισε συμπτώματα ανάλογα με εκείνα στο σύνδρομο MIS-C. Το εν λόγω σύνδρομο εκδηλώνεται με επίμονο πυρετό, συστηματική φλεγμονή και πολυοργανική συμμετοχή με σοβαρά γαστρεντερικά συμπτώματα, καρδιογενές σοκ, υπόταση, και συμμετοχή του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος!

Ο 9χρονος, όμως, δεν είναι ο μόνος ανήλικος που νοσηλεύεται με κορωνοϊό στη ΜΕΘ του «Αγλαΐα Κυριακού», καθώς ήδη βρίσκεται εκεί διασωληνωμένο ένα βρέφος μόλις 20 ημερών, η κατάσταση της υγείας του οποίου χαρακτηρίζεται από τους γιατρούς σταθερή. Το νεογέννητο βρεφάκι, που αποτελεί και το νεαρότερο άτομο που νοσηλεύεται διασωληνωμένο στη χώρα μας, υπέστη σοβαρή αναπνευστική δυσχέρεια, ως επιπλοκή της νόσου Covid-19, λίγες ημέρες μετά τη γέννησή του.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι νόσησε από επαφή με μολυσμένο μέλος του οικογενειακού του περιβάλλοντος. H κατάσταση του, εξάλλου, προκαλεί έντονη ανησυχία και βαθύ προβληματισμό στους γιατρούς, καθώς η σωστή αγωγή και λόγω ηλικίας αποτελεί μια δυσεπίλυτη «εξίσωση».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ