Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021

Πανέτοιμοι να μοιράσουν vouchers για tablets στους μαθητές, τώρα που ετοιμάζονται να επιστρέψουν στις τάξεις!

Σε μια σοβαρή χώρα θα είχε υπάρξει μέριμνα από την αρχή της σχολικής περιόδου

Το απόλυτο μπάχαλο επικρατεί στην κυβέρνηση, που σχεδιάζει να διανείμει -με τη χρήση κουπονιών- tablets στους μαθητές, προκειμένου να παρακολουθούν τα μαθήματά τους εξ αποστάσεως.

Το οικονομικό επιτελείο περίμενε να εντάξει το μέτρο στα προχρηματοδοτούμενα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης, αντί να μοιράζει τα κουπόνι, ύψους 200 ευρώ, από τον περασμένο Νοέμβριο, όταν άρχισε η νέα καραντίνα, παρότι σε μια σοβαρή χώρα θα είχε υπάρξει μέριμνα από την αρχή της σχολικής περιόδου. Αντ’ αυτού ετοιμάζονται να δώσουν τα vouchers λίγο προτού τελειώσει το τρίτο lockdown, το οποίο, κατά τα λεγόμενα της κυβέρνησης, θα ολοκληρωθεί μέσα στον Μάρτιο και οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στην πλατφόρμα gov.gr με τους κωδικούς του TAXIS και οι δικαιούχοι θα λάβουν έναν κωδικό, ο οποίος θα τους παρέχει έκπτωση 200 ευρώ στην αγορά laptop ή tablet.

Δικαιούχοι του ΟΠΕΚΑ

Οι αιτήσεις αναμένεται να αρχίσουν να υποβάλλονται στις αρχές του επόμενου μήνα και το πρόγραμμα θα αφορά 560.000 νέους, ηλικίας από 4 έως 24 ετών. Πρόκειται για οικογένειες με οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, δηλαδή όλες οι οικογένειες που είναι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία.

Για οικογένεια με ένα παιδί τα εισοδηματικά κριτήρια αυξάνονται στα 10.500 ευρώ και για μια τετραμελή οικογένεια στα 12.000 ευρώ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ