Πανέτοιμοι να μοιράσουν vouchers για tablets στους μαθητές, τώρα που ετοιμάζονται να επιστρέψουν στις τάξεις!

Σε μια σοβαρή χώρα θα είχε υπάρξει μέριμνα από την αρχή της σχολικής περιόδου

Must Read

Το απόλυτο μπάχαλο επικρατεί στην κυβέρνηση, που σχεδιάζει να διανείμει -με τη χρήση κουπονιών- tablets στους μαθητές, προκειμένου να παρακολουθούν τα μαθήματά τους εξ αποστάσεως.

Το οικονομικό επιτελείο περίμενε να εντάξει το μέτρο στα προχρηματοδοτούμενα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης, αντί να μοιράζει τα κουπόνι, ύψους 200 ευρώ, από τον περασμένο Νοέμβριο, όταν άρχισε η νέα καραντίνα, παρότι σε μια σοβαρή χώρα θα είχε υπάρξει μέριμνα από την αρχή της σχολικής περιόδου. Αντ’ αυτού ετοιμάζονται να δώσουν τα vouchers λίγο προτού τελειώσει το τρίτο lockdown, το οποίο, κατά τα λεγόμενα της κυβέρνησης, θα ολοκληρωθεί μέσα στον Μάρτιο και οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στην πλατφόρμα gov.gr με τους κωδικούς του TAXIS και οι δικαιούχοι θα λάβουν έναν κωδικό, ο οποίος θα τους παρέχει έκπτωση 200 ευρώ στην αγορά laptop ή tablet.

Δικαιούχοι του ΟΠΕΚΑ

Οι αιτήσεις αναμένεται να αρχίσουν να υποβάλλονται στις αρχές του επόμενου μήνα και το πρόγραμμα θα αφορά 560.000 νέους, ηλικίας από 4 έως 24 ετών. Πρόκειται για οικογένειες με οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, δηλαδή όλες οι οικογένειες που είναι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία.

Για οικογένεια με ένα παιδί τα εισοδηματικά κριτήρια αυξάνονται στα 10.500 ευρώ και για μια τετραμελή οικογένεια στα 12.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This