Κυριακή, 11 Απρίλιος 2021

Δεν «φεύγει» η Μενδώνη (ακόμα) – Ποιος όμως απομακρύνθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού;

Αποφασισμένος να στηρίξει την Λίνα Μενδώνη -τουλάχιστον προς το παρόν-, φαίνεται να είναι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, την ώρα που αδιαμφισβήτητα όλα μοιάζουν με ένα «καζάνι που βράζει»…

Μπορεί ένα μέρος της κοινής γνώμης να απορεί, γιατί η Υπουργός Πολιτισμού παραμένει ακόμα στη θέση της, και ένα άλλο να ζητά την παραίτησή της, όμως το αφήγημα της κυβέρνησης εξακολουθεί να είναι το ίδιο.

«Δεν πρόκειται να λυγίσει κανείς στις πιέσεις του Αλέξη Τσίπρα ή οποιουδήποτε άλλου. Θα φανεί ως αδυναμία. Αν παραιτηθεί η Μενδώνη θα είναι σαν να παραδέχεται την εμπλοκή της. Παράλληλα, δεν μπορεί ακόμα να την απομακρύνει ο πρωθυπουργός, αφού εκείνος αφενός περιμένει να κατευναστεί το κλίμα, και αφετέρου ήταν ο ίδιος που ουσιαστικά έδωσε το πράσινο φως για να γίνει ο Δημήτρης Λιγνάδης διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου. Άρα αν διώξει την Μενδώνη θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου, αφού ο Λιγνάδης ήταν επί της ουσίας δική του επιλογή και όχι της Μενδώνη», αναφέρει πηγή στο Newsbreak.gr

Το Μέγαρο Μαξίμου αν και παραδέχθηκε «επικοινωνιακή αστοχία» στη συνέντευξη που παραχώρησε η υπουργός Πολιτισμού, παρόλα αυτά την στήριξε από την πρώτη στιγμή. Ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι η μέθοδος του «αποδιωπομπαίου τράγου» δεν βοηθά κανέναν αυτή την ώρα, αλλά εντείνει τα γεγονότα.

Το περίεργο όμως είναι, ότι στενός συνεργάτης της Λίνας Μενδώνη απομακρύνθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού, με την πρόφαση ότι έχει πρόβλημα υγείας και δεν μπορεί άλλο να εργαστεί. Ήταν το πρόσωπο που την «συμβούλεψε» να βγει να μιλήσει και να πει την περιβόητη φράση:«Ο Λιγνάδης είναι επικίνδυνος άνθρωπος».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ