«Έκρηξη» κρουσμάτων ανακοινώνει ξανά ο ΕΟΔΥ – Ο Τσιόδρας μπαίνει στη σύσκεψη για το lockdown

Σενάριο για lockdown 2 εβδομάδων και... βλέπουμε

Must Read

Μετά την παραδοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι τα πλάνα της κυβέρνησης έπεσαν στο κενό ακόμα μια φορά, ο Σωτήρης Τσιόδρας θα λάβει εκτάκτως μέρος στην σύσκεψη της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, το πρωί της Παρασκευής.

Μετά την χθεσινή «δυσάρεστη» έκπληξη με τα 2.147 καταγεγραμμένα κρούσματα, οι νέες μολύνσεις που κατέγραψε ο ΕΟΔΥ το τελευταίο 24ωρο αναμένεται να φτάσουν ξανά στις 2.000. Απροσπέλαστο είναι ωστόσο το γεγονός, ότι χθες διενεργήθηκαν 55.000 τεστ, ενώ την προηγούμενη ημέρα, που καταμετρήθηκαν 880 κρούσματα, τα τεστ που πραγματοποιήθηκαν ήταν μόλις 15.000. Κάτι που σαφώς, προκαλεί ερωτήματα για το κατά πόσο η κυβέρνηση, έχει ξεκάθαρη εικόνα για την πανδημία. 

«Ασφυξία» στα νοσοκομεία

Τα νοσοκομεία της χώρας και ειδικότερα αυτά της Αττικής αφυκτυούν εκ νέου. Οι κλίνες ΜΕΘ εξαντλούνται ενώ οι ασθενείς συμπτύσσονται στις παθολογικές κλινικές. Ράντζα έκαναν την εμφάνισή τους στους διαδρόμους, ενώ χειρουργεία για όγκους αναβάλλονται προκειμένου να νοσηλευτούν ασθενείς με κορωνοϊό. Μάλιστα, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ στα 10 νοσοκομεία που διαθέτουν ΜΕΘ για Covid-19, τα 8 έχουν πληρότητα.

Μια ή δύο εβδομάδες;

Μετά την προειδοποίηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι το lockdown θα παραμείνει και τον Μάρτιο, στην αυριανή συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων, στην οποία θα συμμετέχει και ο Σωτήρης Τσιόδρας, θα συζητηθεί εάν θα αποφασιστεί παράταση των μέτρων για μια εβδομάδα ή αν θα ανακοινώσουν απευθείας παράταση του lockdown για δύο μήνες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This