Σε 3 μέρες η «Μήδεια» ξεχάστηκε!

Η μάχη των δημάρχων να καθαρίσουν δρόμους από πεσμένα δέντρα και οι αβλεψίες της ΔΕΔΔΗΕ

Must Read

Μάχη για το μάζεμα των χιλιάδων πεσμένων δέντρων και για τις αποζημιώσεις των κατεστραμμένων περιουσιακών στοιχείων από τις αβλεψίες της ΔΕΔΔΗΕ, αλλά και μάχη με την έντονη δυσαρέσκεια των πολιτών που έζησαν την καταστροφή δίνουν οι δήμαρχοι της βόρειας Αττικής.

Δεκάδες φορτηγά προσπαθούν να απομακρύνουν τον όγκο των δέντρων, αλλά θα χρειαστούν μήνες γι’ αυτό, καθώς έπεσαν πάνω από 1.000 δέντρα και χιλιάδες κλωνάρια. Τον θυμό όμως των κατοίκων για τις ολιγωρίες δύσκολα θα τον απομακρύνουν…
Μόνο για το 2020 ο Δήμος Κηφισιάς είχε στείλει στον ΔΕΔΔΗΕ περίπου 200 έγγραφα για πολλαπλάσια κλαδέματα δέντρων κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια, αλλά κανείς δεν τον άκουσε, με τις γνωστές συνέπειες!

Οπως όλα τα θαύματα κρατούν... τρεις μέρες, έτσι και η καταστροφή της «Μήδειας» στα βόρεια προάστια γρήγορα ξεχάστηκε. Ομως τα απομεινάρια της είναι πεταμένα στους δρόμους, στις αυλές και στα πεζοδρόμια δεκάδων δήμων της βόρειας Αττικής, και οι δήμαρχοι δίνουν τώρα αγώνα για την αποκομιδή των χιλιάδων πεσμένων δέντρων και κλαδιών τεράστιου όγκου.

Με φορτηγά

«Στον Δήμο Κηφισιάς έπεσαν πάνω από 600 δέντρα, όχι κλαδιά. Κι άλλα τόσα στον Διόνυσο. Η πτώση εκατοντάδων δέντρων φυσικά και δεν είχε προβλεφθεί. Σαράντα χρόνια είχαμε να δούμε τέτοιο χιόνι. Οι πτώσεις εκατοντάδων δέντρων αποτελούν για εμάς ανεπανάληπτο ιστορικό. Εκτάκτως προσλάβαμε ιδιώτες για διανοίξεις οδών και συλλογή πεσμένων δέντρων.

Από προχθές πραγματοποιείται η απομάκρυνση πεσμένων δένδρων και κλαδιών που υπάρχουν στο σύνολο του δήμου. Οι εργαζόμενοι των Τμημάτων Πρασίνου και Ογκωδών του δήμου μας φροντίζουν να απελευθερώνουν τους δρόμους (με προτεραιότητα στους κεντρικούς) και τα πεζοδρόμια από τα κλαδιά και τους κορμούς των δέντρων που είχαν σπάσει. Περισσότερα από 100 φορτηγά κάθε ημέρα συλλέγουν κορμούς δέντρων και κλαδιών. Οι επεμβάσεις αυτές θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, λόγω των χιλιάδων τόνων των δέντρων και των κλαδιών που έχουν σπάσει» λέει στη στήλη ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος.

Οι υπεράνθρωποι των συνεργείων αποκομιδής εργάζονται σε πολλαπλές βάρδιες νυχθημερόν για να ξαναφτιάξουν δρόμους και πεζοδρόμια. Οι κάτοικοι όμως είναι στα κάγκελα, καθώς οι όγκοι πεσμένων κλαδιών βρίσκονται στη μέση του δρόμου, με τον κίνδυνο πρόκλησης ατυχημάτων, και τα πεζοδρόμια είναι απροσπέλαστα δέκα μέρες μετά το τέλος αυτής της απίστευτης περιπέτειας. Και δεν είναι όλοι οι δήμαρχοι με τα ίδια γρήγορα ανακλαστικά…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This