Με μαζική μηχανοκίνητη πορεία βροντοφώναξαν «ΟΧΙ» σε νέα δομή φιλοξενίας μεταναστών στη Λέσβο!

«Η μετατροπή του νησιού σε μόνιμη αποθήκη ψυχών εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τα συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

Must Read

«Καμία δομή στη Λέσβο», ήταν η απάντηση εκατοντάδων κατοίκων του νησιού στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για τη δημιουργία νέας δομής φιλοξενίας μεταναστών. Ήταν η πρώτη οργανωμένη διαμαρτυρία στο νησί μετά τα επεισόδια του περασμένου Φεβρουαρίου, όταν ολόκληρη η Λέσβος είχε μετατραπεί σε πεδίο μάχης.

Η μηχανοκίνητη πορεία, στην οποία συμμετείχαν κάτοικοι και η οποία οργανώθηκε από τις επιτροπές αγώνα Θερμής και Μανταμάδου, ήταν μαζικότατη και το μέγεθός της προκάλεσε προβληματισμό στους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι λίγες ημέρες πριν είχαν υπερψηφίσει τη δημιουργία νέας δομής σε συνεδρίαση, στην οποία είχε λάβει μέρος και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Οι εκπρόσωποι των διοργανωτών σε δηλώσεις τους τόνισαν ότι «σκοπός της πορείας ήταν η αφύπνιση όλου του λεσβιακού λαού στα σχέδια της κυβέρνησης, τη μετατροπή, δηλαδή, του νησιού σε μόνιμη αποθήκη ψυχών, εξυπηρετώντας αποκλειστικά και μόνο τα συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι των νησιών μας».

Αντιδράσεις στον Έβρο

Αντιδράσεις, όμως, υπάρχουν ακόμη και στον Έβρο, με την Επιτροπή Αγώνα κατά της επέκτασης της δομής του φυλακίου να οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ερχόμενη Παρασκευή στην κεντρική πλατεία Ορεστιάδας. Απόφαση που ελήφθη μετά τη συνάντηση που εκπρόσωποί της είχαν στο δημαρχείο της πόλης με εκπροσώπους φορέων της περιοχής.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This