H ΠΟΜΙΔΑ ζητεί βελτιώσεις στις διατάξεις για τις υπομισθώσεις ακινήτων

Απαραίτητες θεωρεί η Ομοσπονδία κάποιες τροποποιήσεις για τα «κουρεμένα» μισθώματα

Must Read

Να ξεκαθαρίσει πλήρως η ερμηνεία των ισχυουσών διατάξεων για τις υπομισθώσεις ακινήτων που έγιναν το 2020, όπου δεν υπήρχε σχετική πρόβλεψη για τη μείωση ενοικίων, ζητεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ).

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι καθυστερήσεις στην καταβολή των αποζημιώσεων ιδιοκτητών ακινήτων (ακόμα και για «κουρέματα» που έγιναν τον περασμένο Νοέμβριο) και την εκκαθάριση των δηλώσεων Covid.

Σε επιστολή της προς τον διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργο Πιτσιλή, η Ομοσπονδία εκφράζει ευχαριστίες για τη λειτουργική αναβάθμιση της πλατφόρμας μισθώσεων, αλλά επισημαίνει ανακεφαλαιωτικά τα σημεία εκείνα στα οποία χρειάζονται περαιτέρω βελτιώσεις, ώστε με την υποβολή της δήλωσης Covid, το σύστημα να βλέπει την έδρα αλλά και το υποκατάστημα της κλειστής/πληττόμενης επιχείρησης και να αναγράφει το ορθό ποσοστό μείωσης (100% ή 40%). Η ΠΟΜΙΔΑ προτείνει και άλλες βελτιώσεις, ώστε η πλατφόρμα να βλέπει και τον/τη σύζυγο του μισθωτή κατοικίας, όταν σε αναστολή τελεί ο πρώτος/η, όπως και να βλέπει όχι μόνο τον ΑΦΜ κάθε μισθωτή, αλλά κυρίως το είδος κάθε μίσθωσης.

Η πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Οικονομικών ορίζει ότι δικαιούχοι αποζημίωσης τον Ιανουάριο – Φεβρουάριο είναι και οι υπεκμισθωτές, φυσικά ή νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες, συμπεριλαμβανομένων και των νομικών προσώπων που βάσει δικαιώματος υπεκμίσθωσης έχουν συνάψει σύμβαση υπεκμίσθωσης και δεν εισπράττουν υπομίσθωμα από τους αντισυμβαλλόμενους υπομισθωτές. Η ΠΟΜΙΔΑ ζητεί από την ΑΑΔΕ να ξεκαθαρίσει με ειδική διευκρίνιση σε σχετική εγκύκλιο ότι το μέτρο δεν αφορά τις υπομισθωτές που «κούρεψαν» ενοίκια μέσα στο 2020.

Προθεσμία διόρθωσης δηλώσεων

Χαρακτηρίζει επίσης απαραίτητο να ενημερωθούν με μηνύματα οι ιδιοκτήτες ακινήτων για τους λόγους απόρριψης των δηλώσεών τους του δεκαμήνου Μαρτίου – Δεκεμβρίου 2020 και να δοθεί μηνιαία προθεσμία διόρθωσης δηλώσεων, ώστε ουδείς να μη χάσει αποζημίωση για τυπικά σφάλματα και αβλεψίες.

Παράλληλα, να ολοκληρωθούν οι πληρωμές αποζημιώσεων μηνών Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2020 και οι εκκαθαρίσεις και πληρωμές με πολλαπλούς συνιδιοκτήτες ή ακίνητα, να δοθεί παράταση για τις δηλώσεις Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου μέχρι τέλος Μαρτίου και να ταξινομούνται οι δηλώσεις βάσει επωνυμίας ή ΑΦΜ ενοικιαστή για τη διευκόλυνση όλων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This