Γκίκας: «Ανοίγει το λιανεμπόριο στα μέσα Μαρτίου – Ακολουθούν τα σχολεία»

Must Read

Στο lockdown και στα ενδεχόμενα σταδιακής χαλάρωσης των μέτρων που εξετάζονται, αναφέρθηκε ο καθηγητής Παθολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Αχιλλέας Γκίκας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Όλα βρίσκονται στο τραπέζι», υπογράμμισε καθηγητής, όσον αφορά στο τι μέλλει γενέσθαι με το lockdown στην Αττική, προσθέτοντας, πάντως, πως εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται αποκλιμάκωση των κρουσμάτων.

«Είχαμε παράταση του lockdown, επειδή δεν ήλθαν ποτέ τα αποτελέσματα που περιμέναμε», είπε με νόημα ο κ. Γκίκας, ενώ τόνισε πως «περιμένουμε μια αποκλιμάκωση μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Ελπίζουμε αυτή τη φορά να γίνει».

Θα ανοίξουν λιανεμπόριο και σχολεία;

Σκοπός είναι η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου -ως προτεραιότητα- μέχρι τα μέσα Μαρτίου, κι εν συνεχεία σειρά θα πάρει η εκπαίδευση, δήλωσε ο κ. Γκίκας.

Θα έχουμε νέα παράταση του lockdown;

Αναφορικά με το ενδεχόμενο περαιτέρω παράτασης του lockdown, ο καθηγητής Παθολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων είπε χαρακτηριστικά πως «όλα βρίσκονται στο τραπέζι».

Προτείνει η επιτροπή επιπλέον μέτρα;

Ο καθηγητής επεσήμανε πως η Επιτροπή δεν συζητά για νέα μέτρα, αλλά για «παρεμβάσεις εστιασμένες, χειρουργικού τύπου», οι οποίες θα μπορούσαν να επιτρέψουν την εφαρμογή των σχεδίων για άνοιγμα δραστηριοτήτων, όπως είναι το λιανεμπόριο και τα σχολεία. Συγκεκριμένα δήλωσε πως επί τάπητος έχουν τεθούν «εστιασμένες έξυπνες λύσεις που θα βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα των υφιστάμενων μέτρων».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This