«Πατέντες» από τους λογιστές της Αρκαδίας κατά της ολιγωρίας της Πολιτείας

Προσπάθησαν να ξεγελάσουν την «Εργάνη» για να γλιτώσουν τα άδικα πρόστιμα

Must Read

Σε μια απίστευτη καταγγελία προχώρησαν λογιστές της Αρκαδίας, ενός νομού που εντάχθηκε στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας, το πρωί της περασμένης Πέμπτης 25 Φεβρουαρίου.

Πρώτο μέλημα των επιχειρήσεων της περιοχής ήταν να δώσουν εντολή στα λογιστήριά τους προκειμένου να δηλώσουν τις αναστολές σύμβασης εργασίας των υπαλλήλων τους στο σύστημα «Εργάνη», μια διαδικασία που -με βάση τον νόμο- προαναγγέλλεται από την προηγούμενη ημέρα έναρξης της αναστολής. Επομένως, οι λογιστές – φοροτεχνικοί της Αρκαδίας έσπευσαν, όπως καταγγέλλουν, από το απόγευμα της Τετάρτης 24 Φεβρουαρίου να δηλώσουν τις αναστολές συμβάσεων που θα άρχιζαν την επόμενη μέρα.

Ωστόσο, το σύστημα δεν δεχόταν την υπεύθυνη δήλωση για την αναστολή συμβάσεων από δημόσια Αρχή για το διάστημα 25 Φεβρουαρίου έως 28 Φεβρουαρίου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι φοροτεχνικοί να κάνουν «πατέντες» για να μη βρεθούν εκτεθειμένες οι επιχειρήσεις που έκλειναν με κρατική εντολή, αλλά αδυνατούσαν να δηλώσουν τους εργαζομένους σε αναστολή εργασίας!

Εκπρόθεσμες αιτήσεις

Ορισμένοι λογιστές – φοροτεχνικοί πήραν την απόφαση και προανήγγειλαν την αναστολή σύμβασης εργασίας από το πρωί της Παρασκευής 26 Φεβρουαρίου, δηλαδή μια μέρα αφού είχαν κλείσει οι επιχειρήσεις με εντολή της Πολιτείας. Δεν ήταν λίγοι και εκείνοι που δοκίμασαν την Πέμπτη την αναγγελία αναστολής εργασίας από την ημέρα που η Αρκαδία έμπαινε επίσημα στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου, ωστόσο το σύστημα θεωρούσε τις αιτήσεις τους ως εκπρόθεσμες, κινδυνεύοντας με πρόστιμα!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This