Τρίτη, 13 Απρίλιος 2021

Lockdown: Παράταση μέχρι την Καθαρά Δευτέρα – Ανοίγει το λιανεμπόριο στις 16/3

Υπό σκέψη το τι θα γίνει με τα σχολεία

Όλα δείχνουν πως βαδίζουμε ολοταχώς σε 15νθήμερη παράταση της καθολικής απαγόρευσης μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα. Στις 16 όμως του μήνα, όπως σας είχαμε προετοιμάσει από νωρίς, επιστρέφουμε στο κανονικό άνοιγμα του λιανεμπορίου και μετέπειτα των σχολείων. Η πορεία της οικονομίας και το τεράστιο αδιέξοδο που έχει επέλθει με τα απανωτά lockdown, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια επιλογών.

Λιανεμπόριο… κανονικό ή μέσω των click (away, in shop, inside);

Το λιανεμπόριο θα επιστρέψει… κανονικά; Ιδού το ερώτημα. Οι απόψεις εδώ διίστανται. Υπάρχουν φωνές που λένε ότι το λιανεμπόριο πρέπει να λειτουργήσει κανονικά, χωρίς τη  μέθοδο του click away, click in shop, click inside, αλλά με τη φυσική παρουσία των πελατών, ο αριθμός των οποίων θα καθορίζεται βάσει τετραγωνικών μέτρων. Όσοι όμως διαφωνούν με αυτή την άποψη, ισχυρίζονται ότι αυτό θα μας γυρίσει μήνες πίσω…

Τι θα γίνει με τα σχολεία;

Για τα σχολεία φαίνεται πως προκρίνεται το άνοιγμα σε πρώτη φάση των νηπιαγωγείων, δημοτικών και της γ΄λυκείου. Οι υπόλοιπες τάξεις θα ανοίξουν σε δεύτερο χρόνο. Τίποτα όμως δεν είναι σίγουρο, καθώς δεν υπάρχει ακόμα αποκρυσταλλωμένη άποψη. Και αυτό γιατί, αυτή τη στιγμή όλοι έχουν στρέψει την προσοχή τους στο άνοιγμα της οικονομίας.

Παράταση του lockdown «έδειξε» ο Μητσοτάκης

«Γνωρίζω πάρα πολύ καλά ότι υπάρχει μεγάλη κούραση. Όμως πρέπει να κάνουμε μία προσπάθεια ακόμα, ειδικά αυτές τις δύο εβδομάδες, έτσι ώστε να μπορέσουμε να επανέλθουμε σε κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας της οικονομίας αλλά και της εκπαίδευσης», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνοντας παράταση του lockdown έως τις 15 Μαρτίου, σε τηλεδιάσκεψη με αντικείμενο τη δωρεά 18 φορητών κλινών Μονάδας Εντατικής Θεραπείας από την Επιτροπή «Ελλάδα 2021» στο Δημόσιο και το ΕΣΥ. 

Παγώνη: Ταυτόχρονο άνοιγμα σχολείων- λιανεμπορίου

Αμετακίνητη στην άποψη ότι στις 15 Μαρτίου το αργότερο πρέπει να ανοίξουν εστίαση, λιανική και σχολεία είναι η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, υποστηρίζοντας ότι μετά τις 15/3 δεν μπορούμε να είμαστε σε lockdown.

Αναφορικά με τα καταστήματα, η κ. Παγώνη έκανε λόγο για διατήρηση της μετακίνησης με αποστολή μηνύματος. Παράλληλα τόνισε πως «όλοι έπρεπε να προσαρμοστούμε στα μέτρα και δυστυχώς δεν το κάναμε», φέρνοντας ως παράδειγμα τις εικόνες συνωστισμού στις παραλίες με πολίτες να μην φορούν έστω την μάσκα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ