Σάββατο, 17 Απρίλιος 2021

Καθηγητής Βασιλακόπουλος: «Είμαστε καλύτερα από τον Νοέμβριο, όχι στο 13032»

«Θα πρέπει να αναζητήσουμε ένα νέο μείγμα μέτρων, που θα εκτονώσει την κούραση των πολιτών»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος δήλωσε αντίθετος με το sms στο 13032 για το άνοιγμα του λιανεμπορίου, χαρακτήρισε την κατάσταση ανησυχητική, αλλά καλύτερη από αυτήν του Νοέμβριου, ενώ εξήγησε πως τα Σ/Κ πάντα ο δείκτης θετικότητας ανεβαίνει, καθώς τεστ κάνουν κυρίως αυτοί που έχουν σοβαρά συμπτώματα.

Για το 6% στο δείκτη θετικότητας το Σαββατοκύριακο, ο κ. Βασιλακόπουλος είπε πολύ απλά σε όλους αυτούς που φέρνουν την καταστροφή: «Πάντα τα Σαββατοκύριακα ο δείκτης θετικότητας είναι υψηλότερος, καθώς τεστ κάνουν κυρίως αυτοί που έχουν σοβαρά συμπτώματα».

Σε ότι αφορά την κατάσταση στο ΕΣΥ, ήταν επίσης ξεκάθαρος: «Ναι μεν η κατάσταση είναι ανησυχητική, αλλά είναι καλύτερη από αυτήν που βρισκόμαστε τον Νοέμβριο κι αυτό το δείχνει και ο αριθμός των διασωληνωμένων που τότε είχε ξεπεράσει τους 600, ενώ τώρα είναι περίπου 400. Το πρόβλημα είναι εντονότερο στην Αττική, αλλά στην υπόλοιπη Ελλάδα είμαστε καλύτερα».

Ο καθηγητής τάχθηκε κατά της εφαρμογής του sms στο 13032 για αγορές, προβλέποντας ότι θα δημιουργήσει μεγάλο συνωστισμό και πρότεινε τα λιανεμπόριο να ανοίξει με τη μέθοδο click in shop.

Για το ότι το lockdown δεν αποδίδει όσο αναμενόταν, επεσήμανε: «Ο κόσμος δικαιολογημένα έχει κουραστεί και βρίσκει τεχνάσματα για να αποφύγει τα μέτρα. Για το λόγο αυτό είπε θα πρέπει να αναζητήσουμε ένα νέο μείγμα μέτρων, που θα εκτονώσει την κούραση των πολιτών».

Για τις διαφορετικές οδηγίες για τις μάσκες, είπε ότι είναι λογικό, καθώς έχουν αλλάξει τα δεδομένα και τόνισε ότι «η μόνη λύση είναι ο εμβολιασμός και όλα τα υπόλοιπα είναι ημίμετρα. Λίγη υπομονή και με την πρόοδο των εμβολιασμών το καλοκαίρι θα είμαστε κοντά στην επιστροφή στην κανονικότητα».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ