Εξετάζουν lockdown τύπου Μαρτίου με απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα

Συνεδρίασαν εκτάκτως οι Λοιμωξιολόγοι - Σαρηγιάννης: «Να πάμε από αύριο σε σκληρό lockdown»

Must Read

Τη στιγμή που η κυβέρνηση προετοίμαζε του πολίτες για την έναρξη της άρσης των μέτρων, μετά από δύο μήνες lockdown με κλειστά σχολεία και κατεβασμένα ρολά στο λιανεμπόριο, ξαφνικά ετοιμάζεται να ανακοινώσει νέα πιο αυστηρά μέτρα.

Οι κινήσεις του κυβερνητικού επιτελείου στην διαχείρηση της πανδημίας δείχνουν ότι ακόμα μια φορά ήταν ελλειπείς και λανθασμένες, αφού τα καταγεγραμμένα κρούσματα αποδεικνύουν ότι το τρίτο κύμα σφυροκοπά την Αττική με 1159 νέες μολύνσεις.  Ο πρωθυπουργός συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με στελέχη του υπουργείου Υγείας το πρωί της Δευτέρας, αφού η ασφυκτική κατάσταση στα νοσοκομεία της πρωτεύουσας απειλεί να κατακρεμνίσει το ΕΣΥ. Η πληρότητα στις ΜΕΘ αγγίζει το 100% και φυσικά αυτή η εικόνα, μόνο σε άρση μέτρων και άνοιγμα της αγοράς δεν οδηγεί.

Όπως έγινε γνωστό, η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων συνεδρίασε εκτάκτως το απόγευμα της Τρίτης, μετά την έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου, με τους ειδικούς να εξετάζουν νέα μέτρα που θα ανακόψουν την πανδημία.

«Μαχαίρι» στις διαδημοτικές μετακινήσεις με το κωδικό 6

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι έχει πέσει η επιβολή σκληρού lockdown όπως τον περασμένο Μάρτιο, με απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη την χώρα. Η κυβέρνηση εξετάζει να επιβάλλει πιο αυστηρούς περιοριστικούς όρους όπως και ελέγχους, για τις επόμενες δύο εβδομάδες τουλάχιστον. Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό, θα ανακοινωθούν νέοι περιορισμοί για τα SMS με μετακίνηση 6, ενώ θα απαγορευτούν οι άσκοπες μετακινήσεις από δήμο σε δήμο.

Αποτυχία η απαγόρευση στις 6

Τέλος, η κυβέρνηση αναμένεται να πάρει πίσω την απαγόρευση κυκλοφορίας στις 6 το απόγευμα για τα Σαββατοκύριακα, αφού όπως αποδείχτηκε, δημιούργησε συνωστισμό και ουρές στην πρωτεύουσα. Ένα μέτρο που από την πρώτη στιγμή αρκετοί επιστήμονες εξέφρασαν την αντίθεσή τους και είχαν προειδοποιήσει για τις συνέπειες.

Τα συμπεράσματα της σημερινής έκτακτης συνεδρίασης των επιστημόνων θα παρουσιαστούν αύριο στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, η οποία με τη σειρά της θα κληθεί να κάνει εισηγήσεις για τα νέα μέτρα.

Σαρηγιάννης: «Να πάμε από αύριο σε lockdown Μαρτίου»

Την άποψή του ότι πρέπει επειγόντως να ληφθούν πιο στοχευμένα και σκληρά μέτρα εξέφρασε ο  καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

«Ή θα το κάνουμε σοβαρά, ένα ολικό lockdown και θα το εφαρμόσουμε σοβαρά, ή πραγματικά θα πρέπει να ανοίξουμε και εκεί πια να λειτουργήσουμε με όσο δυνατόν καλύτερους τρόμους ασφάλειας μπορούμε» δήλωσε στην ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τον κ. Σαρηγιάννη το άνοιγμα στις 16 Μαρτίου θα είναι δύσκολο εάν συνεχιστεί η διασπορά με αυτούς τους ρυθμούς: «Αν μιλάμε για άνοιγμα στις 16 λιανεμπορίου, σχολείων, για μια επαναφορά σε έναν βαθμό κανονικότητας, προφανώς τα πράγματα είναι δύσκολα. Προφανώς κάποια στιγμή θα υπάρξει η θετική επίπτωση των εμβολίων, αλλά αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι δύσκολη. Ήταν προβλέψιμα δύσκολη αλλά δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το πράγμα» υπογράμμισε.

Ο καθηγητής εξέφρασε την άποψη ότι οι δύο εβδομάδες με αυστηρούς περιορισμούς δεν αρκούν: «Για εμένα θα πρέπει να πάμε σε αυστηρό lockdown αύριο για περισσότερο από δύο βδομάδες. Δεν θα μπορέσουμε να φτάσουμε σε ικανοποιητικούς αριθμούς αποσυμπίεσης σε δύο βδομάδες. Ας είμαστε ειλικρινείς. Η κατάσταση είναι δύσκολη» τόνισε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This