«Ψάχνουν για κρεβάτια, αλλά δεν ανοίγουν τα κλειστά Νοσοκομεία»

«Περιστατικά non covid διοχετεύονται με παχυλές αμοιβές στα ιδιωτικά νοσοκομεία τα οποία παραμένουν ανέγγιχτα από τον covid-19»

Must Read

Παρά το γεγονός ότι τα νοσοκομεία στην Αττική και στην Πάτρα βρίσκονται στο κόκκινο λόγω της έλλειψης κλινών covid, η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να ανοίξει τα νοσοκομεία που έκλεισαν την μνημονιακή περίοδο.

  • Κόνιαρης Χρήστος*

Είναι χαρακτηριστικό ότι εκατοντάδες κλίνες στα κλειστά νοσοκομεία στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, την Πάτρα που θα μπορούσαν να δώσουν μια ανάσα στην σημερινή δύσκολη κατάσταση, δεν αξιοποιούνται.

Είναι χαρακτηριστικό ότι νοσοκομεία όπως η Πολυκλινική, το Δυτικής Αθήνας, η Πτέρυγα Μπόμπολα στο Φλέμινγκ, το Πατησίων, το Λοιμωδών Θεσσαλονίκης, το Νοσημάτων Θώρακος στην Πάτρα κ.λ.π. δεν αξιοποιούνται.

Αντίθετα, περιστατικά non covid διοχετεύονται με παχυλές αμοιβές στα ιδιωτικά νοσοκομεία τα οποία παραμένουν ανέγγιχτα από τον covid-19.

Παράλληλα, χρόνια περιστατικά, ασθενείς που χρήζουν επανεξέταση ή έχουν ανάγκη χειρουργικής επέμβασης δεν έχουν πρόσβαση στα δημόσια νοσοκομεία αφού αυτές οι εξετάσεις και επεμβάσεις έχουν περιοριστεί κατά 80%.

Η κυβέρνηση, πιστή στις νεοφιλελεύθερες – μνημονιακές επιλογές, αρνείται να ανοίξει τις εκατοντάδες κλίνες στα νοσοκομεία που έκλεισαν με το 2ο μνημόνιο, προκειμένου ο ιδιωτικός τομέας να αξιοποιεί τα κενά του συστήματος.

Το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να θέσει ως πρώτη προτεραιότητα, μαζί με το αίτημα για μαζικές προσλήψεις προσωπικού, το αίτημα για άνοιγμα των κλειστών νοσοκομείων, την αξιοποίηση όλων των κλειστών κλινών σε μια σειρά νοσοκομεία σε όλη τη χώρα καθώς και την περαιτέρω ανάπτυξη του ΕΣΥ.

*Μέλος του ΓΣ της ΠΟΕΔΗΝ εκπρόσωπος του ΜΕΤΑ Υγειονομικών

από: ygeionomikoi.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This