Έντρομοι στους δρόμους οι Λαρισαίοι μετά τον σεισμό! Τρείς τραυματίες και υλικές ζημιές

Φόβος για τους ισχυρούς μετασεισμούς - «Ποτέ μου δεν έχω βιώσει τόσο δυνατό σεισμό στην περιοχή μας» λέει ο Περιφερειάρχης

Must Read

Ταρακουνήθηκαν για τα καλά οι πολίτες της Λάρισας μετά τον ισχυρό σεισμό των 6 Ρίχτερ με επίκεντρο την Ελασσόνα.

Η σεισμική δόνηση που έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές της Ηπειρωτικής Ελλάδας λίγα λεπτά μετά τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης, είχε επίκεντρο 16 χιλιόμετρα νότια από την Ελασσόνα και εστιακό βάθος 7,8 χιλιόμετρα. Την ίδια στιγμή τρεις ισχυροί μετασεισμοί που ακολούθησαν προκάλεσαν ανησυχία στους κατοίκους οι οποίοι παραμένουν σε εξωτερικούς χώρους. 

Απεγκλωβίστηκε τετραπληγικός στο Μεσοχώρι – Κατέρρευσε εκκλησία

Όπως έγινε γνωστό, μια γυναίκα στο Μεσοχώρι πρόλαβε να βγει από το σπίτι της τελευταία στιγμή, ενώ ο τετραπληγικός σύζυγός της δεν κατάφερε να απομακρυνθεί έγκαιρα και παρέμεινε εγκλωβισμένος στο σπίτι μέχρι να φτάσουν διασώστες. Στο ίδιο χωριό κατέρρευσε η εκκλησία του Αγίου Νικολάου και ένα σπίτι.

Έπεσε τοίχος σε σχολείο στα Δαμάσι – Τρεις τραυματίες

Στο κέντρο της πόλης έχουν καταρρεύσει σοβάδες, ενώ από τύχη δεν τραμαστίστηκε κάποιος μαθητής στο Δαμάσι, μετά από πτώση μεσοτοιχίας στο σχολείο τους. Στο ίδιο χωριό, ελαφρά τραυματισμένοι τρεις κάτοικοι, έχουν ήδη μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Ζημιές έχουν σημειωθεί σε παλιά σπίτια στην περιοχή της Ελασσόνας και συγκεκριμένα στα χωριά που βρίσκονται Νότια του Δήμου Τυρνάβου. Στην περιοχή επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και ένα ελικόπτερο που μετέχει στις έρευνες. Επιπλέον, έχει δοθεί εντολή να κλείσουν προσωρινά όλα τα σχολεία προκειμένου να ελεγχθούν αν είναι ασφαλείς οι σχολικές εγκαταστάσεις.

Κώστας Αγοραστός: «Τρέμω στη σκέψη μήπως έγινε κάτι στα νοσοκομεία μας»

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός περιέγραψε τον τρόμο των κατοίκων: «Το κτίριο της Περιφέρειας κυριολεκτικά χόρευε για αρκετά δευτερόλεπτα. Ο σεισμός ήταν πολύ μεγάλης έντασης και κράτησε για αρκετή ώρα. Ποτέ μου δεν έχω βιώσει τόσο δυνατό σεισμό στην περιοχή μας» δήλωσε στο ethnos.gr.

«Όλος ο κόσμος βγήκε αμέσως έξω από τα σπίτια του. Άμεσα άδειασαν από εργαζόμενους και πολίτες οι δημόσιες υπηρεσίες και τα σχολεία. Τρέμω στη σκέψη μήπως έγινε κάτι στα νοσοκομεία μας, τα οποία είναι γεμάτα από ασθενείς» πρόσθεσε.

Δήμαρχος Ελασσόνας: «Ο κόσμος όλος έχει τρομάξει»

Από πλευράς του ο δήμαρχος Ελασσόνας, Νίκος Γάτσας τόνισε ότι κάτοικοι και μαθητές έχουν πανικοβληθεί και παραμένουν σε εξωτερικούς χώρους: «Προσπαθούμε να ελέγξουμε την όλη κατάσταση. Ο κόσμος όλος έχει τρομάξει και πανικοβληθεί με αποτέλεσμα να παραμένει εκτός σπιτιών, οι μαθητές στα προαύλια. Επικράτησε μια αναστάτωση ωστόσο θεωρώ πως μέχρι ώρας δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανησυχία. Ο σεισμός όχι μόνο ήταν αισθητός αλλά είχε και διάρκεια τουλάχιστον 15 δευτερόλεπτα. Όλα τα κλιμάκια του δήμου είναι έτοιμα να κάνουν όλους τους ελέγχους στα κτίρια, προκειμένου να δούμε αν υπάρχει κάποιος κίνδυνος. Μέχρις ώρας δεν έχουμε αναφορές για ζημιές και πτώσεις» δήλωσε.  για την κατάσταση στην περιοχή της Ελασσόνας, ο δήμαρχος Νίκος Γάτσας.

Προβλήματα στις επικοινωνίες

Προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες αντιμετωπίζουν ο Βόλος και η Μαγνησία λόγω του σεισμού αλλά και της υπερφόρτωσης των δικτύων με την επικοινωνία να είναι δύσκολη.

Δείτε επίσης: Σεισμός στην Ελασσόνα: «Να μείνει έξω ο κόσμος» συνιστούν οι σεισμολόγοι, προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες

Φωτό- Βίντεο: larissanet.gr, onlarissa.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This