Τρίτη, 13 Απρίλιος 2021

Αλλαγές στους κωδικούς μετακίνησης – Στο βαθύ κόκκινο 18 περιοχές

«Φρένο» στις μετακινήσεις από Δήμο σε Δήμο με το SMS 6

Η ανησυχητική διασπορά του κορωνοϊού στην Αττική όπως και σε ακόμα 14 περιοχές της χώρας, οδηγούν, αναπόφευκτα, σε πιο αυστηρά μέτρα, σύμφωνα με την κυβέρνηση. Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για το τελευταίο 24ωρο κατέγραψε νέα αύξηση με 2.702 νέες μολύνσεις, 431 διασωληνωμένους και 40 νέους θανάτους, με την πρωτεύουσα να διατηρεί την αρνητική πρωτιά. 

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ανακοίνωσε σχέδιο για την ενίσχυση του ΕΣΥ, με 7 κλίνες ΜΕΘ στο Ιπποκράτειο, 29 στον Ευαγγελισμό, 10 στο Τζάνειο και 7 στο Ασκληπιείο της Βούλας. Ταυτόχρονα, ανακοίνωσε ότι το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν θα παραχωρηθεί εθελουσίως για χρήση ως υποστηρικτικό νοσοκομείο για μη Covid περιστατικά. Τέλος, το ΝΙΜΙΤΣ θα παραχωρήσει 120 κλίνες και μετατρέπεται σε μη Covid νοσοκομείο, ενσωματώνοντας τις παθολογικές κλινικές του Ευαγγελισμού, του «Γεννηματά» και του Ιπποκρατείου.

Τους νέους περιορισμούς για τις περιφερειακές ενότητες που μπαίνουν στο βαθύ κόκκινο ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς  μετά τις εισηγήσεις της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων.

Ποιες περιοχές μπαίνουν στο «βαθύ κόκκινο»

Η Αττική και ακόμα 18 περιοχές της χώρας μπαίνουν στο βαθύ κόκκινο: Αττική, Αχαΐα, Αρκαδία, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Λευκάδα εκτός Μεηανησίου, Φθιώτιδα, Αργολίδα, Κορινθία, Θεσπρωτία, Άρτα, Σάμος, Βοιωτία, Χίος, Αιτωλοακαρνανία, Ρόδος, Ηράκλειο και Εύβοια εκτός Σκύρου. Οι υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες τίθενται σε επίπεδο αυξημένου κινδύνου.

Απαγόρευση κυκλοφορίας

Στις περιοχές που βρίσκονται στο βαθύ κόκκινο, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 7 το απόγευμα ως και τις 5 το πρωί. Εξαιρούνται Αττική και Θεσσαλονίκη όπου λόγω μητροπολητικότητας, η απαγόρευση τις καθημερινές θα ισχύει από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί. Επιπλέον, για τις ίδιες περιοχές, τα Σαββατοκύριακα, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 7 το απόγευμα ως τις 5 το πρωί.

Αλλαγές στην χρήση SMS

Στο SMS 2 για μετακίνηση για προμήθεια βασικών αγαθών, αλλά και στο SMS 3 όσον αφορά στο σκέλος των τραπεζών, η μετακίνηση θα πραγματοποιείται μόνο εντός του οικείου δήμου ή σε απόσταση ως 2 χιλιόμετρα.

Για το SMS 6 που αφορά στην άθληση, αυτή θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο πεζή ή με ποδήλατο. Κανείς δεν θα μπορεί να στείλει το 6 και να πάει σε άλλη περιοχή με το αυτοκίνητο ή το μοτοσυκλέτα.

Στη μετακίνηση 4 τα ελεγκτικά όργανα θα πρέπει να ζητάνε επιπλέον αποδεικτικά προκειμένου να διαπιστώνεται η επάρκεια της κατ’ εξαίρεση μετακίνησης για τους πολίτες.

Εξαίρεση για τη Λάρισα

Τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από αύριο στις 6 το πρωί ως και 16 Μαρτίου, με εξαίρεση τη Λάρισα όπου τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ στις 6 Μαρτίου, εξαιτίας του σεισμού που έπληξε την περιοχή το πρωί της Δευτέρας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ