Με έγκριση Ιερώνυμου η επίσκεψη ιερέα στον Κουφοντίνα – Του πρόσφερε «αντίδωρο»

Αρνήθηκε ο Λουκάς της 17 Νοέμμβρη

Must Read

Τα έχασαν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, αλλά και οι κρατούμενοι στις Φυλακές Δομοκού όταν είδαν έναν ιεροκήρυκα της τοπικής Εκκλησίας να επισκέπτεται τον Δημήτρη Κουφοντίνα, τις ημέρες πριν από την εισαγωγή του στο Νοσοκομείο Λαμίας λόγω της κατάστασής του!

Με την έγκριση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, ο μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών αποφάσισε να παρέμβει στο ζήτημα της απεργίας πείνας του «Λουκά» της 17Ν και να αποστείλει στον κρατούμενο τον π. Σεραφείμ Ζαφείρη, έναν ικανό και άξιο ιερέα, που η διακονία του είναι να εκτελεί χρέη προϊσταμένου της Θρησκευτικής Υπηρεσίας του σωφρονιστικού καταστήματος. Μάλιστα, με τον π. Σεραφείμ επικοινώνησε και ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος για να τον ενθαρρύνει και να του δώσει σαφείς οδηγίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιεροκήρυκας κρατούσε στα χέρια του την εικόνα του Αγίου Δημητρίου -επειδή ο κρατούμενος φέρει το όνομα του αγίου-, ενώ λέγεται ότι κάλεσε τον καταδικασμένο σε 11 φορές ισόβια τρομοκράτη να μετανοήσει, να εξομολογηθεί και να κοινωνήσει των Αχράντων Μυστηρίων. Ωστόσο, ο Δημήτρης Κουφοντίνας αρνήθηκε να δεχτεί τη θεία μετάληψη, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά όσα συζήτησαν οι δυο τους.

Πιέσεις για μια δήλωση

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στενοί συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου τον πίεζαν αρκετά να προβεί σε δήλωση αναφορικά με τον Κουφοντίνα, ενδεχομένως για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα. Ο ίδιος, όμως, ήταν πολύ επιφυλακτικός. Το θέμα τον προβλημάτιζε για μέρες. Και ενώ ήταν έτοιμος να υποκύψει στις συμβουλές, την τελευταία στιγμή αρνήθηκε. Αλλωστε, πρόκειται για ένα ζήτημα καθαρά πολιτικό και όχι εκκλησιαστικό.

Να θυμίσουμε, εξάλλου, ότι ο σύγχρονος άγιος Νικόλαος ο Πλανάς όταν εξομολόγησε τον λήσταρχο Νταβέλη τού είπε ότι «όλα αυτά θα σου τα συγχωρέσει ο Θεός. Αν όμως η Πολιτεία σε συλλάβει, με τους δικούς της νόμους δεν ξέρω τι θα κάνει».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This