Δευτέρα 21/6/2021

Aθηνά Λινού: «Λάθος να μένουν μέσα οι πολίτες με τόσο ωραίο καιρό»!

«Η εστίαση θα μπορούσε να ανοίξει υπό όρους»

Καλύτερα ο κόσμος να είναι έξω παρά μέσα, υποστηρίζει η καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis Αθηνά Λινού, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ εδώ και περίπου τέσσερις μήνες. Μάλιστα, προτείνει εικοσιτετράωρη λειτουργία των σούπερ μάρκετ και ελεγχόμενο άνοιγμα της εστίασης. «Με τον εγκλεισμό υπάρχει συσσώρευση ενδοοικογενειακή» παρατηρεί η καθηγήτρια, η οποία τάσσεται υπέρ της διεύρυνσης του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, ώστε οι πολίτες να μπορούν να βρίσκονται εκτός σπιτιού και να μη συνωστίζονται.

Λάθος να μένουν μέσα

Επιπλέον, η κυρία Λινού χαρακτήρισε λάθος να μένουν μέσα οι πολίτες με τον ωραίο καιρό, υπογραμμίζοντας ότι ακόμη και η εστίαση θα μπορούσε να ανοίξει υπό όρους, δηλαδή να υπάρχει η δυνατότητα να κάθεται ο πελάτης έξω, με θερμαντικά σώματα, να τηρούνται αυστηρά οι αποστάσεις και να δοθεί από τους δήμους περισσότερος χώρος στα πεζοδρόμια, ώστε να είναι εφικτή η αραίωση των τραπεζιών.«Με την πίεση να είμαστε συνεχώς μέσα αυξάνονται τα προβλήματα ψυχικής υγείας αλλά και χρόνιων νοσημάτων» υποστήριξε μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή.

Μεταξύ άλλων, εκτίμησε ότι είναι σημαντικό να υπάρξει καλύτερη οργάνωση στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής έχει καταστεί δύσκολο, επειδή οι ευθύνες είναι διάσπαρτες. Οπως έχει τονίσει πολλές φορές, θα μπορούσαν να γίνονται περισσότερα δρομολόγια με τη μίσθωση και άλλων λεωφορείων ή με κάποια κουπόνια, ενδεχομένως, για τα ταξί, με σκοπό να μειωθεί ο συνωστισμός στα μέσα μεταφοράς.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ