Aθηνά Λινού: «Λάθος να μένουν μέσα οι πολίτες με τόσο ωραίο καιρό»!

«Η εστίαση θα μπορούσε να ανοίξει υπό όρους»

Must Read

Καλύτερα ο κόσμος να είναι έξω παρά μέσα, υποστηρίζει η καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis Αθηνά Λινού, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ εδώ και περίπου τέσσερις μήνες. Μάλιστα, προτείνει εικοσιτετράωρη λειτουργία των σούπερ μάρκετ και ελεγχόμενο άνοιγμα της εστίασης. «Με τον εγκλεισμό υπάρχει συσσώρευση ενδοοικογενειακή» παρατηρεί η καθηγήτρια, η οποία τάσσεται υπέρ της διεύρυνσης του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, ώστε οι πολίτες να μπορούν να βρίσκονται εκτός σπιτιού και να μη συνωστίζονται.

Λάθος να μένουν μέσα

Επιπλέον, η κυρία Λινού χαρακτήρισε λάθος να μένουν μέσα οι πολίτες με τον ωραίο καιρό, υπογραμμίζοντας ότι ακόμη και η εστίαση θα μπορούσε να ανοίξει υπό όρους, δηλαδή να υπάρχει η δυνατότητα να κάθεται ο πελάτης έξω, με θερμαντικά σώματα, να τηρούνται αυστηρά οι αποστάσεις και να δοθεί από τους δήμους περισσότερος χώρος στα πεζοδρόμια, ώστε να είναι εφικτή η αραίωση των τραπεζιών.«Με την πίεση να είμαστε συνεχώς μέσα αυξάνονται τα προβλήματα ψυχικής υγείας αλλά και χρόνιων νοσημάτων» υποστήριξε μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή.

Μεταξύ άλλων, εκτίμησε ότι είναι σημαντικό να υπάρξει καλύτερη οργάνωση στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής έχει καταστεί δύσκολο, επειδή οι ευθύνες είναι διάσπαρτες. Οπως έχει τονίσει πολλές φορές, θα μπορούσαν να γίνονται περισσότερα δρομολόγια με τη μίσθωση και άλλων λεωφορείων ή με κάποια κουπόνια, ενδεχομένως, για τα ταξί, με σκοπό να μειωθεί ο συνωστισμός στα μέσα μεταφοράς.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This