Απερρίφθη ομόφωνα η αναβολή εκτέλεσης της ποινής του Κουφοντίνα

Τι κατέθεσε ο γιατρός της ΜΕΘ του νοσοκομείου Λαμίας

Must Read

Ομόφωνα απερρίφθη από το Τριμελές πλημμελειοδικείο Λαμίας το αίτημα αναβολής εκτέλεσης της ποινής που υπέβαλε ο Δημήτρης Κουφοντίνας. Την απόρριψη του αιτήματος είχε προτείνει προς το δικαστήριο και εισαγγελέας της έδρας.

Όπως είπε η Εισαγγελική λειτουργός κατά την αγόρευσή της: «Ο νόμος απαιτεί ο κρατούμενος να πάσχει από μόνιμη και χρόνια πάθηση και όχι από προσωρινή. Στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει μια σοβαρή διατάραξη των ζωτικών του οργάνων, που συνίσταται σε επιλογή του ίδιου του κρατούμενου, με πλήρη συνείδηση. Ο ίδιος συναινεί και αποδέχεται τις επιπλοκές της υγείας του. Επίσης δεν πληρείται ούτε ο άλλος όρος του νόμου αυτός της υπέρμετρα σκληρής μεταχείρισης. Η συνέχιση της έκτισης της ποινής του γίνεται μέσα στο νοσοκομείο. Αμέσως μόλος σταματήσει την απεργία πείνας θα δεχτεί την ιατρική φροντίδα».

Ο συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Θέμης Σοφός κατά τη δική του αγόρευση σημείωσε ότι: «Η πολιτεία δεν πρέπει να εκδικηθεί. Είναι θέμα ημερών, μπορεί και ωρών. Αν πεθάνει, θα γράφει η ιατροδικαστική «ανακοπή καρδιάς» και θα έχετε και μια συγκεκριμένη ασθένεια».

Νωρίτερα, εξετάσθηκε ως μάρτυρας γιατρός της ΜΕΘ του νοσοκομείου Λαμίας, ο οποίος ανέφερε πως η υγεία του Δημήτρη Κουφοντίνα είναι σε οριακή κατάσταση.

Εισαγγελέας: Πάσχει από κάποια πάθηση;

Μάρτυρας: Δεν λέγεται ακριβώς πάθηση η απεργία πείνας αλλά οι ζωτικές του λειτουργίες είναι οριακά.

Εισαγγελέας: Έχει κάποια ασθένεια;

Μάρτυρας: Καμία επισήμως.

Εισαγγελέας: Υπάρχουν συμπτώματα απειλητικά για τη ζωή του;

Μάρτυρας: Υπογλυκαιμία, αναιμία, αλλά δεν είναι διαβήτης ή στεφανιαία νόσος, αλλά επιπλοκές της άρνησης του να φάει.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This